Antena Căutare

Angajaţii AT&T au primit mită pentru a instala malware

Un pakistanez a mituit angajaţii operatorului american AT&T cu peste 1 milion de dolari, pentru ca aceştia să instaleze malware în reţea şi să deblocheze peste 2 milioane de dispozitive mobile.

DoJ (Department of Justice) a pus sub acuzare un cetăţean pakistanez care a mituit mai mulţi angajaţii AT&T, cărora le-a cerut să instaleze malware şi hardware neautorizat în cadrul reţelei de comunicaţii.

Muhammad Fahd, în vârstă de 34 de ani, le-a plătit peste 1 milion de dolari mai multor angajaţi AT&T din Bothell, Washington.

Pakistanezul a pus la cale o schemă care a început în aprilie 2012, când mituia angajaţii AT&T să deblocheze iPhone-urile vândute de operator, pentru ca acestea să poată fi folosite şi în alte reţele.

Angajaţii erau contactaţi printr-un apel telefonic şi prin intermediul aplicaţiilor de chat. Aceştia primeau o listă de coduri IMEI pe care le deblocau pentru o sumă de bani. Banii erau livraţi în contul personal sau cash.

Din 2013, Fahd a trecut la nivelul următor, cerându-le angajaţilor mituiţi să instaleze malware în call center-ul din Bothell. Malware-ul colecta date despre infrastructura operatorului.

Apoi, a fost folosit un al doilea malware, care folosea datele colectate de primul malware, pentru a debloca automat telefoanele din reţea, fără interacţiunea angajaţilor, dar pe baza datelor de autentificare ale acestora.

Cel mai “receptiv” dintre angajaţii operatorului american a primit în total de la Fahd 428.500 dolari, conform DoJ.

Pakistanezul a fost arestat în Hong Kong în luna februarie şi a fost adus în Statele Unite pe 2 august. Acesta poate petrece până la 20 de ani în închisoare, dacă va fi găsit vinovat.

Pierderile AT&T ca urmare a acţiunilor lui Fahd sunt estimate la 5 milioane de dolari pe an în perioada 2012-2017.

Sursa : news.ro

Trupul fetiţei de 8 ani care s-a înecat săptămâna trecută a fost găsit în râul Siret... Peste 120 de poliţişti şi jandarmi din Hunedoara, mobilizaţi pentru un răpit, în urma unui apel fals la 112...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x