Antena Căutare

Angajatii din aviatie vor primi sporuri de pana la 250% din salariu

Aproximativ 600 de salariati din aviatia de stat si Autoritatea Navala Romana vor primi sporuri si prime cu 250% mai mari in cazul unor directori, sau 60-70% pentru un capitan de port.

Majorarile cele mai mari se vor face la Aeroclubul Romaniei, acolo unde unde noile sporuri sunt cuprinse intre 180% si 250%, nivelul maxim revenind directorului general, directorului general adjunct, directorului de zbor si comandantilor de detasament, relateaza Mediafax.

La Scoala Superioara de Aviatie, sporurile si primele vor fi cuprinse intre 90% si 150%, iar pentru Centrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile noul plafon maxim a fost stabilit la 90%.

Angajatii Autoritatii Navale vor avea sporuri si prime de pana la 40% din salariul de baza (conducator salupa - 24 de beneficiari), 60% (inspector de specialitate/capitan de port in aparatul central - 56 de beneficiari) si 70% (capitan de port - 218 de beneficiari).

"In cazul Scolii Superioare de Aviatie Civila si Aeroclubului Romaniei depasirea limitei de 30% este determinata de acordarea indemnizatiei de zbor", se mentioneaza in nota de fundamentare a unui proiect de hotarare de guvern elaborat de Ministerul Transporturilor.

In nota se arata ca Executivul poate aproba depasirea limitei de 30% pentru anumite categorii de personal si pentru conditii temporare de munca, daca suma acordata pe total buget pentru fiecare ordonator de credit nu depaseste 30% din suma salariilor de baza.

De majorarea sporurilor si primelor vor beneficia 589 de angajti ai celor patru institutii din subordinea Ministerului Transporturilor.

foto: Intact Images

Directorul unei scoli generale din Constanta, trimis in judecata pentru luare de mita... RATB suplimenteaza numarul autobuzelor din noaptea de Inviere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x