Antena Căutare

ANM a făcut anunțul: "Un val de frig cuprinde țara noastră"! Noi alerte de vreme rea pentru sâmbătă și duminică

Instabilitatea atmosferică și precipitațiile nu se lasă duse din țara noastră nici în zilele de weekend. Vom avea parte de ploi abundente, însoțite de descărcări electrice și tunete, însă și temperaturile vor înregistra scăderi importante, spun meteorologii.

Instabilitatea atmosferică și precipitațiile nu se lasă duse din țara noastră nici în zilele de weekend. Vom avea parte de ploi abundente, însoțite de descărcări electrice și tunete, însă și temperaturile vor înregistra scăderi importante, spun meteorologii.

Cum va fi vremea sâmbătă, pe 19 mai

ANM anunță că vremea va fi în general instabilă în decursul zilei de sâmbătă, iar în majoritatea zonelor va fi răcoroasă. Vor fi înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în cea mai mare parte a ţării, la început pe arii mai extinse în vest şi în sud, iar seara şi noaptea cu precădere în jumătatea de est.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, se vor înregistra cantităţi de apă local peste 20 l/mp, în special în sud-est şi în zonele montane şi vor fi condiţii de grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 şi 24 de grade, iar cele minime între 8 şi 16 grade. Presiunea atmosferica va creşte uşor spre sfârşitul intervalului.

Cum va fi vremea duminică, pe 20 mai

Duminică, vremea va fi în general instabilă. Pe parcursul zilei în centrul, estul şi sud-estul ţării, precum şi la munte, iar spre seară şi noaptea în sud-vest vor fi înnorări şi intervale de timp cu averse şi descărcări electrice; izolat cantităţile de apă pot fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină.

În restul teritoriului cerul va fi variabil şi doar izolat, după-amiaza, vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla în general moderat în regiunile estice, dar va avea şi intensificări de scurtă durată, asociat ploilor.

Regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale, cu maxime ce se vor încadra între 18 şi 26 de grade şi minime între 5 şi 15 grade.

Pericol uriaș în România, ar fi putut "rade" un oraș întreg! Muncitorilor le-a stat inima când au văzut bomba ... SRI caută agenți speciali! Care este testul pe care trebuie să-l treci...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x