Căutare Live

Anonymous România, „lovitură” grea pentru Rusia! Ce au făcut românii din gruparea de hackeri. Anunțul a devenit viral

În cursul zilei de vineri, hackerii de la Anonymous România au anunțat faptul că au atacat un site important din Rusia, ca reacție a atacurilor cibernetice venite din partea grupului de hackeri ruși „Killnet” asupra României.

Hackerii de la Anonymous România au făcut un anunț ce a devenit viral pe internet

sursa foto: Profimedia

În ultima perioadă, specialiștii în domeniul securității cibernetice au anunțat faptul că asupra României s-au înregistrat tot mai multe atacuri venite din partea hackerilor ruși. La scurt timp însă, hackerii români din gruparea Anonymous au reacționat imediat.

Hackerii din Anonymous România, „lovitură” pentru Rusia. Ce au făcut

Hackerii de la Anonymous România au reacționat la atacurile hackerilor ruși care au atacat site-urile unor instituții din România.

Citește și: SRI, avertisment important pentru români. România, în stare de alertă după ce au fost înregistrate numeroase atacuri cibernetice

Potrivit acestora, românii din Anonymous au atacat Sistemului Informațional Unificat în domeniul achizițiilor Federației Ruse, ca răspuns la problemele cauzat recent serverelor româneşti.

Citește și: Românii, victime ale unei escrocherii prin SMS. Ce mesaje primesc utilizatorii și ce trebuie să facă, pentru a scăpa de pericol

„Astăzi a avut loc o serie de atacuri de tip Distributed Denial of Service (DDoS) asupra unor site-uri care aparțin unor instituții publice și organizații private din România. Site-urile gov.ro, mapn.ro, politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro, respectiv otpbank.ro au fost țintite de atacatori care au avut ca obiectiv indisponibilizarea acestor servicii online prin supraîncărcarea acestor site-uri cu trafic masiv din surse multiple. Reiterăm necesitatea și importanța implementării măsurilor de securitate cibernetică adecvate pentru protecția site-urilor web și a infrastructurilor cibernetice. Un ghid de securitate cibernetică pe care îl puteți folosi în acest sens poate fi accesat pe site-ul dnsc.ro”, au scris cei de la Directoratul Național de Securitate Cibernetică - DNSC pe contul oficial de Facebook, în cursul zilei de vineri.

Sâmbătă însă, atacurile cibernetice ale hackerilor ruși îndreptate asupra unor instituții din România au continuat:

Citește și: Hackerii ruși au încercat să intre în computerele NATO. Ce arată un raport Google și cine e gruparea care concurează cu Anonymous

„Continuă seria de atacuri de tip DDoS (Distributed Denial-of-Service) asupra unor site-uri web care aparțin unor instituții publice, partide și organizații private din România, atacuri motivate de acțiunile de sprijin ale României pentru Ucraina, în contextul invaziei acestui stat de către Federația Rusă. Azi 30 Aprilie la aproximativ orele 2:30AM site-ul www.dnsc.ro a fost subiectul unui atac de tip DDoS. La orele 8:30AM site-ul web a fost deja repus in funcțiune, fără dificultăți. Directoratul recomandă implementarea rapidă și precisă a măsurilor adecvate pentru protecția site-urilor web și a infrastructurilor cibernetice.”, se arată într-un mesaj publicat sâmbătă de către Directoratul Național de Securitate Cibernetică - DNSC.

În scurt timp, pe pagina oficială de Facebook a celor de la Anonymous România s-a prezentat „lovitura” dată de români Rusiei:

„#Anonymous România răspunde atacurilor cibernetice venite din partea grupului de hackeri ruși "KILLNET" asupra României.

A fost atacat website-ul Sistemului Informațional Unificat in domeniul achizițiilor Federației Ruse, unele date au fost șterse definitiv.

[TangoDown]: https://zakupki.gov.ru

#Romania #russia #ataccibernetic”, se arată în mesajul publicat de hackerii români.

Practic, gruparea Anonymous România a lansat un contraatac împotriva Rusiei pentru a preveni și „sancționa” actele întreprinse de hackerii ruși de la Killnet.

Citește și: Hackerii de la Anonymous, o nouă „lovitură” grea pentru Vladimir Putin! Gruparea a atacat site-ul FSB (serviciul secret al Rusiei)

Românii, victime ale unei escrocherii prin SMS. Ce mesaje primesc utilizatorii și ce trebuie să facă, pentru a scăpa de ... Rezultate extrageri Loto 1 mai 2022. Numerele câștigătoare sâmbătă la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plu...
Parteneri
Alimente care nu expiră niciodată. Pot fi consumate și după 10 ani
Catine.ro
Ultimele știri
x