Antena Căutare

ANPC a făcut o descoperire șocantă la KFC! Gheața din băuturi este contaminată cu bacterii coliforme și enterococi

Protecția Consumatorilor a decoperit în gheața de la KFC bacterii coliforme, Clostridium și enterococi intestinali. ANPC a interzis utilizarea aparatelor de producere a gheții. Problema a fost descoperită în Vitan, București.

Protecția Consumatorilor a decoperit în gheața de la KFC bacterii coliforme, Clostridium și enterococi intestinali. ANPC a interzis utilizarea aparatelor de producere a gheții. Problema a fost descoperită în Vitan, București.

Paul Anghel, directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, a declarat marți că utilizarea aparatelor de producerea a gheții în care s-au descoperit becteriile a fost interzisă. Acesta a prezentat un film realizat în timpul unui control la KFC. În filmare se poate observa procedura prin care un pahar era umplut cu gheața contaminată cu bacterii (coliforme, Clostridium, enterococi intestinali) și Coca-Cola dintr-un dozator KFC.

Citește și: Restaurantele La Cocoşatu şi La Gil din Bucureşti, închise temporar de ANPC

Neregulile au fost descoperite la una dintre locațiile KFC din Vitan (București). Paul Anghel a declarat: "La mall-ul din Vitan am prelevat gheaţă, am trimis-o la un laborator pentru a o verifica şi am determinat anumite valori. N-aş vrea să mă refer la numărul total de germeni, care a fost iarăşi destul de mare şi a fost depăşit, pentru că pot fi unităţi de focar patogene sau nepatogene, dar am găsit, la două probe, bacterii coliforme şi enterococi intestinali. Am gândit să limităm răspândirea acestei gheţi cu probleme, respectiva maşină de gheaţă a fost sigilată, operatorului economic KFC i-a fost adus la cunoştinţă că aceste analize au fost făcute şi că au fost depistate bacterii coliforme şi enterococi intestinali. Analizele au fost repetate, este un laborator din Bucureşti acreditat şi autorizat RENAR, care a primit de la noi probe de la mai multe unităţi din Bucureşti, în 5 dintre cele 7 unităţi verificate s-au găsit în continuare aceste probleme - bacterii coliforme, enterococi, Clostridium - lucruri care după părerea noastră sunt de neacceptat, motiv pentru care se vor încheia documente prin care li se vor opri acele maşini de gheaţă, astfel încât să nu se mai propage povestea cu infectarea mai departe. Vom alerta şi Ministerul Sănătăţii în cursul zilei de astăzi (marţi, n.r) ca să verifice exact care sunt problemele acolo. De asemenea s-a luat decizia opririi temporare a furnizării cu gheaţă pentru băuturile carbogazoase. Povestea a plecat de la determinarea unei cantităţi de gheaţă mult superioare unui băuturi carbogazoase"

ANPC a verificat și locațiile Mc'Donalds, dar analizele realizate au arătat că aici nu există astfel de probleme.

Citește și:

Sursa: agerpres.ro

O mașină în care se aflau trei oameni a fost lovită de un tren, în Argeș! Imagini înfiorătoare de la locul accidentului!... Bărbatul care a înjunghiat doi oameni la cinema este jurist! Una dintre victime a rupt tăcerea: „Era vulgar. Mi-a urlat,...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x