Antena Căutare

ANPC a retras de pe piață un oțet despre care s-a descoperit că este pe bază de acid acetic. Ce trebuie să știe consumatorii

Autoritatea Naţională pentru Protecția Consumatorului a anunțat că un anume oțet prezentat ca fiind pe bază de vin a fost retras de la comercializare, în urma unor analize de laborator.

Autoritatea Naţională pentru Protecia Consumatorului a anunțat că analiza de laborator confirmă că unul dintre oţeturile comercializate pe piaţă este pe bază de acid acetic

Shutterstock

ANPC a anunțat că în urma unor analize de laborator s-a constatat că ”Oţetul din Vin SEINEANA” este, de fapt, pe bază de acid acetic, iar autoritățile au oprit comercizlizarea produsului dintr-un mare lanț de magazine, potrivit news.ro.

„În urma unor verificări desfăşurate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), cu aproximativ 3 luni în urmă, în lanţul de magazine Lidl, acţiuni de control care vizau modul în care este respectată legislaţia în domeniu, în respectivele unităţi, au fost prelevate probe din produsul ”Oţet din Vin SEINEANA”, LOT 1/ 17.05.2022, în vederea determinării de către un laborator acreditat a prezenţei acidului acetic în produs”, a anunțat ANPC.

ANPC: Analiza de laborator confirmă că unul dintre oţeturile comercializate pe piaţă ca provenind din vin este pe bază de acid acetic

Autoritatea Naţională pentru Protecția Consumatorului a precizat că lotul prelevat a fost oprit temporar de la comercializare până la finalizarea documentului de control.

„Iată o dovadă în plus că trebuie să strângem rândurile şi să verificăm umăr la umăr toate produsele aflate pe raft. Falşii producători şi cei ce se dovedeşte a avea intenţii rele trebuie eliminaţi de pe piaţă, împreună cu produsele sau serviciile lor. Toţi furnizorii trebuie auditati şi suntem la dispoziţia celor ce ne solicită sprijinul în acest sens”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Specialiștii au precizat că oțetul în cauză nu are nicio legătură cu vinul.

”Ca atare, măsura opririi temporare de la comercializare a fost transformată în cea de oprire definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a produsului ” Oţet din Vin SEINEANA”, LOT 1/ 17.05.2022, valabilă pentru toate magazinele lanţului Lidl, de pe teritoriul ţării”, a mai transmis ANPC.

Oțet și napolitane retrase din același lanț de magazine

Zilele trecute un tip de napolitane infestat cu Salmonella a fost retras din același lanț de magazine..

Napolitanele cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure a fost retras din toate magazinele LIDL din țară, potrivit monitorulcj.ro. Acestea erau infestate cu Salmonella, o bacterie patogenă intestinală care cauzează unele boli infecțioase. Salmonella este cauza celor mai răspândite toxiinfecții alimentare, contaminând omul prin ingestia de mâncare sau de apă infectată.

„În urma unei analize efectuate, a fost detectată Salmonella Typhimurium. Salmonella poate provoca afecțiuni grave stomacale sau intestinale (Salmoneloza)”, a transmis ANSVSA.

„Clienții care au cumpărat acest produs, indiferent de termenul de valabilitate, sunt rugați să ţină cont de retragere şi să nu îl consume. Din motive ce țin de siguranța consumatorului, Lidl România a reacționat fără întârziere și a scos produsul de la vânzare. Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Această rechemare vizează exclusiv produsul «Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800g»”, a adăugat ANSVSA.

Vezi ştirile zilei pe observatornews.ro

Anunțul făcut de Nicuşor Dan, primarul Bucureștiului, despre prețurile la căldură din acestă iarnă. Ce se întâmplă cu fa... Rezultate Loto 9 octombrie 2022. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Horoscopul săptămânii 5 decembrie – 11 decembrie 2022. Descoperă ce îți rezervă astrele, în funcție de zodie
Horoscopul săptămânii 5 decembrie – 11 decembrie 2022 aduce griji pe plan financiar pentru...
Horoscopul zilei de 6 decembrie 2022. Taurii își vor cumpăra o casă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 6 decembrie 2022 spune că Taurii își vor cumpăra o casă. Nativii acestei...
Parteneri
Fursecuri Linzer. Rețetă de fursecuri umplute cu gem
Catine.ro
Ultimele știri
x