Antena Căutare

"Apa vie" din Bihor poate ucide! Deși nu este potabilă, localnicii spun că are proprietăți tămăduitoare

"Apa vie" din izvoarele despre care bihorenii - şi nu numai - cred că au proprietăţi tămăduitoare nu este bună de băut! O analiză a acestor ape din Bihor a dezvăluit faptul că face mai mult rău decât bine.

Şi asta pentru că are prea mult amoniu şi o cantitate peste limită de nitraţi şi nitriţi! Specialiştii spun că, odată acumulate în corp, aceaste substanţe pot ucide.

"Apa vie" din arteziana de la Oşorhei nu este potabilă.

"Au fost identificate recent 3 arteziene, surse publice de apa, care nu sunt conforme, care au parametrii modificaţi. Apa respectivă nu este considerată potabilă", explică autoritățile din Bihor. Obişnuiţi de generaţii cu apa tămăduitoare, bihorenii nu cred în autorităţi şi nici în rezultatele analizelor de laborator.

În aceeaşi categorie de ape nepotabile intră şi cele de la Săcădat. Apa de aici este mult mai dură decât cea de la Oşorhei, iar conţinutul de amoniu depăşeşte de 15 ori limita admisă. Semn clar că apa este poluată. Nici aici, însă, oamenii nu vor să renunţe la "apa vie".

Măsuri de siguranță pe aeroporturi împotriva virusului fără leac. Acolo unde există suspiciuni, pasagerii sunt consultaţ... Asociaţia Elevilor solicită primarilor din Bucureşti şi Ilfov să doteze unităţile de învăţământ cu săpun şi dezinfectant...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x