Live acumObservator 13 Weekend
Prime Time 20:00iUmor

Apar primele măsuri! O parte din magistrații implicați în dosarul de viol de la Vaslui vor fi cercetați disciplinar

Inspecția Judiciară informează vineri că a început cercetarea disciplinarea față de unii magistrați implicați în dispunerea măsurilor preventive în cauza aflată pe rolul Judecătoriei Vaslui care are ca obiect săvârșirea infracțiunii de viol și lipsire de libertate în mod ilegal.

Șapte tineri din județul Vaslui au violat cu bestialitate o tânără de 18 ani

Inspecția Judiciară informează vineri că a început cercetarea disciplinarea față de unii magistrați implicați în dispunerea măsurilor preventive în cauza aflată pe rolul Judecătoriei Vaslui care are ca obiect săvârșirea infracțiunii de viol și lipsire de libertate în mod ilegal.

"Urmare a verificărilor prealabile efectuate de Inspecția Judiciară începând cu data de 23 iunie 2015, la data de 24 iulie 2015, inspectorii din cadrul Direcție de inspecție pentru judecători și a Direcției de inspecție pentru procurori, în temeiul art. 45 alin. 6 lit. b din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, au început cercetarea disciplinară față de unii dintre magistrații implicați în dispunerea măsurilor preventive în cauza aflată pe rolul Judecătoriei Vaslui ce are ca obiect săvârșirea infracțiunilor de viol și lipsire de libertate în mod ilegal", se precizează într-un comunicat al Inspecției Judiciare transmis vineri AGERPRES.

"Vă violăm pe voi, ca să vedeți ce înseamnă viol!" Sătenii, amenințări la adresa jurnaliștilor

Cercetarea disciplinară a fost începută, conform sursei citate, pentru "exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență" și pentru "nerespectarea în mod nejustificat a dispozițiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanței sau al parchetului ori a altor obligații cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente" din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată.

Fapta cercetată de Inspecția Judiciară s-a petrecut la 10 noiembrie 2014, în jurul orei 19,00.

O elevă s-a întâlnit în municipiul Vaslui cu doi tineri, care s-au oferit să o conducă acasă cu mașina. Cei doi au mers cu autoturismul pe un câmp din apropierea localității Văleni, unde și-au mai chemat alți patru prieteni și au întreținut raporturi sexuale cu victima împotriva voinței acesteia. Ulterior, tinerii s-au deplasat pe un alt câmp, din apropierea localității Moara Domnească, unde a mai fost chemat un tânăr care a forțat victima să întrețină raporturi sexuale.

Presupusă colegă de școală a victimei: "În fiecare zi se urca în câte o mașină cu băieți"

'În jurul orei 22,30, tinerii au condus victima la domiciliul său și i-au recomandat să nu povestească despre cele întâmplate. Ajunsă acasă, fata a relatat părinților, care au sesizat polițiștii prin apel la numărul de urgență 112. De asemenea, a fost solicitată și o ambulanță, victima fiind transportată la Spitalul Județean de Urgență Vaslui pentru îngrijiri medicale', potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, Mihaela Ștraub.

La 19 iunie 2015, magistrații judecătoriei Vaslui au dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar în cazul celor șapte tineri.

Sursa: Agerpres

Recomandari