Antena Căutare

Românii ajută eroii din linia întâi! Aceștia oferă apartamente gratuite pentru cadrele medicale

Pandemia a deschis ochii multor români care au înţeles că doar împreună şi doar respectând regulile putem merge mai departe! Astfel, din ce în ce mai mulţi oameni le oferă, temporar, locuinţe cadrelor medicale aflate în prima linie.

Sunt doctori, asistenţi şi infirmieri care refuză să se mai apropie de familii lor, de teamă să nu ducă virusul acasă. Pe de altă parte, nici în spitale nu pot trăi la nesfârşit. Iar apartamentul în care pot sta măcar câteva ore este o adevărată mană cerească.

Şi institutiile de cultură se alătură luptei împotriva COVID-19. Câțiva angajați ai Operei din Braşov au lăsat la o parte costumele de scenă și s-au apucat să confecționeze combinezoane. Până acum au fost livrate 75 de astfel de echipamente medicale către angajaţii Primăriei Braşov, care merg să-i îngrijească pe cei aflaţi în centrele de carantină.

Mesajul unui medic român, după ce s-a vindecat de coronavirus: „A fost traumatizant, dar am învins! Din 20 aprilie încep serviciul!”

Patru angajate ale Operei din Braşov au pus mâna pe ac și ață și s-au apucat să confecţioneze combinezoane. Două sunt croitorese cu experiență, care până mai ieri coseau costumele artiștilor care urcau pe scenă.

Coronavirusul determină fabricile să se reorienteze. O fabrică de centuri de siguranţă din Gorj produce, de câteva zile, combinezoane şi halate. Ca acest lucru să fie posibil, 150 de angajaţi au fost nevoiţi să se reprofileze şi ei. Fabrica îşi propune să realizeze cel puţin patru mii de combinezoane în fiecare zi, iar prioritate la vânzare vor avea cei care cumpără echipamente să le doneze unităţile medicale.

Diabetul creşte riscul complicaţiilor în cazul pacienţilor care se infectează cu noul coronavius... Atenție, români! Cum scapi de amenda primită în perioada stării de urgență...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x