Antena Căutare

De aici vine Apocalipsa! Ultimele cercetări arată că Pământul se îndreaptă spre dezastru!

Schimbarea climatică ne transformă lumea în moduri pe care nu le conștientizăm atât cât ar trebui. Ghețarii se topesc, nivelul oceanelor crește încet și sigur, iar vortexul polar își face de cap.

Schimbarea climatică ne transformă lumea în moduri pe care nu le conștientizăm atât cât ar trebui. Ghețarii se topesc, nivelul oceanelor crește încet și sigur, iar vortexul polar își face de cap.

Pentru oamenii care nu trăiesc la poli, pe coastele continentelor sau în alte locuri unde impactul încălzirii globale este evident (cum ar fi comuna rusească invadată de urși polari), situația poate să nu pară atât de gravă, scrie Playtech.ro. Tocmai de aceea, cercetători au creat o aplicație web prin care oamenii din America de Nord să vadă potențialul dramatic pe care îl are schimbarea climatică asupra omenirii. Oamenii pot vedea în aplicație exact felul în care încălzirea globală poate afecta clima din regiunea unde locuiesc ei.

Cercetătorii, conduși de profesorul asociat Matthew Fitzpatrick de la University of Maryland Center for Environmental Science, au explicat într-o lucrare publicată în jurnalul Nature Communications cum au proiectat evoluția climatului din 540 de zone urbane din America de Nord, astfel încât să arate cum ar putea arăta clima în anul 2080 în acele locuri, informează aceeași sursă. Mai apoi, ei au găsit un oraș din prezent a cărui climat se potrivește cu acele predicții. Astfel, cercetătorii au creat o aplicație web în care oamenii pot scrie numele unui oraș și să afle cum va fi să trăiești acolo în 60 de ani, din punct de vedere al climei.

Incendiu devastator în Voluntari! Avertisment RO-ALERT pentru bucureşteni: "Închideţi geamurile şi rămâneţi în case... Înșelătoria momentului! Românii pierd sume mari de bani! Ce detaliu dă hoțul de gol...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x