Antena Căutare

Apple a luat o decizie radicală la scurt timp de la izbucnirea războiului din Ucraina. Care a fost gestul neașteptat al companiei

Apple a luat o decizie neașteptată la scurt timp de la izbucnirea războiului din Ucraina. Iată ce anunț important a făcut compania cu privire la produsele sale din Rusia.

colaj-apple-vladimir-putin Galerie
Apple a luat o decizie neașteptată la scurt timp de la izbucnirea războiului din Ucraina | Profimedia

Apple a declarat prin intermediul unui comunicat de presă că războiul dintre Rusia și Ucraina este unul îngrijorător, motiv pentru care a făcut o decizie importantă cu privire la produsele sale din țara condusă de Vladimir Putin.

Gestul companiei a luat prin surprindere pe toată lumea. De asemenea, producătorul de telefoane iPhone, computere Mac și tablete iPada anunțat că a luat măsuri pentru a limita accesul la servicii digitale, precum aplicația de plată Apple Pay. Recent, Apple a dezvăluit noul iPhone SE 5G, un smartphone la un preț accesibil.

Ce a anunțat Apple despre produsele sale din Rusia

Compania și-a retras toate produsele de pe piața din Rusia încă de săptămâna trecută, ca urmare a conflictului sfâșietor din Ucraina.

"Săptămâna trecută, am oprit toate exporturile către canalul nostru de vânzări din ţară. Apple Pay şi alte servicii au fost limitate. RT News şi Sputnik News nu mai sunt disponibile pentru descărcare din App Store din afara Rusiei", a transmis Apple, conform news.ro.

Citește și: Cum apără ucraineni cea mai mare centrală nucleară din Europa, Energodar. Soldații și civilii luptă împreună

Decizia radicală a producătorul de telefoane iPhone, computere Mac și tablete iPada a venit după ce guvernul ucrainean a cerut, în urmă cu aproximativ o săptămână, să nu mai perimită accesul rușilor la App Store și să nu mai vândă produse în țara condusă de Vladimir Putin.

Ce alte sancțiuni au mai fost impuse pentru Rusia

Premierul canadian Justin Trudeau a anunțat că va interzice importurile de ţiţei din Rusia, după ce Vladimir Putin a declarat război Ucrainei.

„Acest sector reprezintă mai mult de o treime din veniturile bugetului federal rus. Deşi Canada a importat doar cantităţi foarte limitate în ultimii ani, această măsură transmite un mesaj puternic”, a declarat şeful guvernului canadian, relatează AFP, citată de digi24.ro.

Rusia a primit mai multe sancțiuni economice dure la scurt timp de declanșarea războiului din Ucraina. Luni, Elveția a luat decizia de a bloca toate conturile rușilor împlicate în conflictul din țara vecină.

Citește și: Grupul Anonymous a „spart” baza de date a Ministerului Dezvoltării Economice din Rusia. Ce au făcut hackerii cu toate datele

De asemenea, se ia în calcul ca Rusia să fie exclusă din sistemul de plăți bancare SWIFT, lucru care va afecta economia țării. Sistemul SWIFT juca un rol important în exporturile de petrol și gaze.

Cum arată și cu ce se ocupă fiica secretă a lui Vladimir Putin, Luiza Rozova. Ar locui în lux, în Monaco... Ministrul Educaţiei a semnat un ordin care permite înscrierea în învăţământul românesc a tuturor copiilor şi tinerilor r...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x