Antena Căutare

Are 70 de ani și i se spune „DOAMNA FLORILOR” sau „MĂRIUCA OLANDEZA”! O bătrânică pasionată de lalele cultivă în propria grădină mii de flori

O particică din Olanda a ajuns și în Maramures, în satul Chechis. Aici, o femeie trecută de 70 de ani, pasionată de lalele cultivă în propria grădină mii de flori. Nu ca să le vândă, ci pentru că îi place să vadă, an de an, cum curtea ei exploadează de culoare.

O particică din Olanda a ajuns și în Maramures, în satul Chechiș. Aici, o femeie trecută de 70 de ani, pasionată de lalele cultivă în propria grădină mii de flori. Nu ca să le vândă, ci pentru că îi place să vadă, an de an, cum curtea ei exploadează de culoare.

O mică parte din Olanda se regăseşte în gospodăria din Chechiş, Maramureş. La aproximativ 20 de kilometri de Baia Mare, în gospodăria Mariei Tentiş e plin de culoare şi mireasmă. Lalele roz, galbene, roşi

Tanti Maria Tentiș și-a adus o parte din Olanda la ea în curte. Femeia locuiește în Chechis, la aproximativ 20 de km de Baia Mare, iar curtea ei este plină de lalele. Cunoscindu-i pasiunea pentru aceste flori cei 4 copii, toti plecați în străinătate, se îngrijesc ca mama lor sa aiba toate soiurile de lalele. Albe, galbene, roz … de toate culorile. Femeia se mândrește cu munca ei, mai ales ca an de an, pentru o luna, gradina ei este cea mai admirata si lumea vine să-și bucure sufletul acolo.

Le admiră, dar le și îngrijește

Nu ar mai putea trai fara lalelele ei. Vecinii sunt mândri de frumusețea din satul lor. O apreciază pe consăteana lor. mai ales pentru că recunosc că ei nu ar avea răbdarea necesară pentru a cultiva flori. Nici nu ar renunța la legume pentru aceasta pasiune. Asa că preferă să se uite cu admirație în grădina vecinei.

Maria TENTIŞ are 70 de ani şi e cea mai cunoscută localnică din satul CHECHIŞ, Maramureş. I se spune Măriuca Olandeza pentru că a adus în grădine ei o parte din câmpurile colorate din Ţara Lalelelor. Cu o idee simplă şi cu o pasiune care o face fericită de mai bine de 15 ani, bunica din Maramureş îşi promovează satul şi atrage turişti. Despre grădina ei cu mii de lalele oaspeţii au scris pe Facebook, iar femeia a adunat aprecieri din diferite colţuri ale lumii.

Revoltător! Ambulanţe chemate pe post de taxi. Se întâmplă în toată ţara dar mai ales în judeţul Suceava!... Vremea 20 aprilie. Prognoza meteo anunță temperaturi mici și ploi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x