Antena Căutare

Artistii intra in greva fiscala de la 1 septembrie

Artistii vor sa intre in greva fiscala de la 1 septembrie, nemultumiti de noua metoda de impozitare a drepturilor de autor. Un grup de 100 artisti - scriitori, cineasti, plasticieni, coregrafi si muzicieni - si-a anuntat protestul intr-o scrisoare deschisa intitulata "Cu ce drept ne diminuati drepturile de autor?" Ei vor abrogarea Ordonantei de urgenta a Guvernului care impune suprataxarea drepturilor de autor. Actori si cantareti deopotriva declara ca n-au de gand sa stea la cozi si ca vor renunta sa mai urce pe scena, in semn de protest.

Artistii au fost bulversati dupa ce au aflat cum isi vor achita de acum inainte darile catre stat. Si in semn de protest, unii sunt gata sa renunte la cariera.

"Actorul Mircea Diaconu, in clipa asta, daca e nevoie sa stea la acest gen de coada sau orice alta coada, dispare. Nu m-am dus si nu ma voi duce, eu voi disparea ca actor....nu ma leaga nimeni, pentru ca nu lucrez. Eu cobor de pe scena decat sa ma umilesc in halul asta, eu dispar", a spus Mircea Diaconu.

Actori de prima mana ai scenei romanesti vad intreaga situatie ca pe o batjocura si umilire din partea Guvernului. Mircea Baniciu le recomanda guvernantilor sa schimbe legea:
"Cred ca domnii astia printre care si domnul Seitan sunt despartiti de realitate si atunci normal ca se gandesc sa faca niste legi care sa nu corespunda deloc cu ceea ce ne trebuie noua. Le sugeram sa se schimbe putin cate ceva pentru ca este inadmisibil".

Fostul consilier al ministrului de Finante, Dan Bittman, vrea sa dea statul in judecata.

"Faptul ca s-a dat o lege nu inseamna ca e si legala. Legile facute pe genunchi nasc aberatii. Celor care dau aceste legi nu le pasa de felul in care ne rezolvam noi problemele. Vom ajunge la CEDO ca sa ne recuperam banii" a spus Bittman.

Sondaj: 574 de RON, banii de spaga ai romanului pentru 12 luni... Seitan: Declaratiile de impunere, depuse on-line din 25 septembrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x