Live acumFilm: Omul cu masca de fier
Prime Time 20:00Film: Printesa indaratnica (SUA 2001)

Așa arată o crimă! Valoarea este aruncată la gunoi: Balzac, Sadoveanu, Kogalniceanu trăiesc în pagini, dar plâng pe asfalt. "Nu mă așteptam să îl salvez pe Goga dintre gunoaie"

Pe plaiurile pe care astăzi pășim, mulți alții au pășit înaintea noastră și au cunoscut diverse paliere ale vieții pe care le-au conservat cu pricepere pentru ca următorii să observe lumea din mai multe unghiuri și să dea continuitate cunoașterii.

Așa arată o crimă! Valoarea este aruncată la gunoi: Balzac, Sadoveanu, Kogalniceanu trăiesc în filel, dar plâng pe asfalt "Nu mă așteptam să îi salvez Goga dintre gunoaie"

Scriitorii, ei au restrâns un univers în paginile unor cărți, l-au făcut accesibil pentru mine, pentru tine, pentru noi cu nobilul scop de a elogia cunoașterea și a o duce dincolo de granițele deja știute.

Ceea ce vezi în imagine este o lume aruncată la gunoi. O crimă adusă cunoașterii care nu poate avea justificare. "Cărţile sunt mai mult decât cărţi, ele sunt viaţa, sufletul şi miezul timpurilor trecute, motivul pentru care oamenii au muncit şi au murit, esenţa şi chintesenţa vieţilor lor", spunea Amy Lowell.

O carte necitită este o lume nedescoperită, dar o carte aruncată la gunoi..?

Soluția de a scăpa de "lucrurile" pe care nu le mai consideri de folos este să le valorifici în altă parte. Oriunde în lume va exista cineva care va avea nevoie!

Imaginea de mai sus cu marii scritori împrăștiați pe asfalt este făcută în Galați. O tânără domnișoară pe nume Ramona Murguleț, într-o oarecare zi, a descoperit mormanul de cărți lângă gunoi și a fost salvatoarea.

"Nu mă așteptam să îi salvez vreodată pe Balzac, Sadoveanu, Kogalniceanu sau Goga dintre gunoaie..."

"Am găsit cărțile într-un cartier din Galați, în Micro 16, în vara lui 2019. Am fost șocată. Atât părinții cât și bunicii mei au biblioteci pline, provin dintr-o familie de iubitori de lectură și nu mă așteptam să îi salvez vreodată pe Balzac, Sadoveanu, Kogalniceanu sau Goga dintre gunoaie", povestește Ramona.

Cărțile au fost cărate acasă și așezate la loc de cinste în bibliotecă.

"Am adunat două brațe pline de cărți și le-am dus acasă. Pe restul le-a cules un amic de al meu după ce a văzut postarea de pe Facebook. Deși a avut un impact mare și a fost preluată de paginile și grupurile locale, gălățenii nu s-au îngrămădit să ia câte o carte ci mai degrabă au preferat să facă glume proaste.

Din păcate, oamenii nu mai apreciază cititul și acest lucru se vede. Volumele recuperate de la gunoi și-au găsit loc în biblioteca mea și sunt bucuroasă să le am", mai spune Ramona plină de emoție.

Binele are ecou ❤️!

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro