Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Drogate „ca să fie fericite”, scoase la prezentare și vândute celui care plătește cel mai mult. Așa arată viața tinerelor răpite de traficanții de persoane

Anchetatorii înc nu știu nimic sigur despre soarta Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu. Atâta timp cât nu există dovezi clare ale uciderii celor două adolescente dispărute din Caracal, familiile lor încă mai speră că fetele sunt în viață. Să fi fost oare Alexandra și Luiza vândute unor traficanți de persoane?

Anchetatorii încă nu știu nimic sigur despre soarta Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu. Atâta timp cât nu există dovezi clare ale uciderii celor două adolescente dispărute din Caracal, familiile lor încă mai speră că fetele sunt în viață. Să fi fost oare Alexandra și Luiza vândute unor traficanți de persoane?

Reprezentanţii Asociaţiei „Fără Cuvinte” au transmis o adresă Consiliului Europei, spunând că după toate cazurile înregistrate, reiese că dezastrul este posibil şi prin complicitatea autorităţilor.

România este pe primul loc, în Europa, la traficul de persoane. Puține femei sunt salvate din acest infern, iar poveștile lor sunt absolut cutremurătoare.

Ziua pe Centură, noaptea pe Șoseaua Ștefan cel Mare

„Au fost nişte cazuri de fete care erau ţinute ziua pe Centura Bucureştiului şi noaptea pe Şoseaua Ştefan cel Mare. A mai fost o minoră care a fost răpită şi traficată în Călăraşi, timp de trei luni de zile. Poliţia din Călăraşi nu a făcut aproape nimic, adică poliţia din secţie, în momentul în care a ajuns la structurile specializate demersurile au mers foarte repede şi de la ei”, a povestit Simona Voicescu, preşedintele Asociaţiei Necuvinte, pentru Mediafax.

Tânăra din Călărași a fost păcălită după metoda „lover boy”. S-a trezit dusă într-un bloc în care absolut toate apartamentele erau folosite pentru prostituție și trafic de persoane.

„Este plin de fete, mi-a povestit că era şi o fată însărcinată acolo, că a fost o fată căreia i s-a taiat mâna, a venit ambulanţa, a venit şi poliţia şi poliţia a plecat pentru ca ea a refuzat să depună plângere. Nu era cazul să fie acordul ei aici, vorbim de o vătămare. (...) Este dezastru! Nivelul de pregătire a acestor poliţişti este sub orice critică şi sunt două aspecte aici: primul, lipsa de pregătire şi doi teama de intervenţie”, a continuat Simona Voicescu.

Alexandra Măceșanu, victima traficului de persoane?

„Fata aceasta din Caracal urma să fie scoasă din ţară, adică metoda e de a le scoate din ţară. Ce mai ştim noi e ca odată scoase din ţară foarte greu mai sunt recuperate şi sunt recuperate doar cu ajutorul clienţilor cărora li se face milă de ele şi le duc la reprezentantele diplomatice ale României, au fost foarte multe cazuri, dar multe dintre ele nu sunt găsite, chiar nu sunt găsite şi multe ajung sa se sinucidă, este o realitate extrem de dramatică.”

Irina a fost „cumpărată” cu 5.000 de euro

„Irina, că aşa am decis să-i spunem, urma să fie traficată şi ne-a confirmat şi ea, a fost dusa la “prezentare” cum ar veni, adică a fost scoasă, îmbrăcată, machiată, coafată, încât sa o vadă nişte băieţi şi s-a făcut o licitaţie, cumva. Adică cineva a oferit 5.000 de euro pe ea. Asta s-a întâmplat în Călăraşi (...) “Irina” a stat trei luni în condiţiile astea. Cred că toată lumea şi-ar găsi un mecanism de apărare (...) mi-a zis că o drogau ca să fie fericita să nu se simtă clienţii supăraţi, că trebuie să fie fericită.

Într-o zi au scos-o la prezentare, exact cum mai făcuseră şi în alte daţi şi a fost un incident, s-au luat la bătaie doi băieţi de acolo şi a zis că ea a început să fugă pe stradă şi venea un echipaj de Poliţie.

Echipajul de Poliţie a întrebat-o ce face, unde fuge, ea le-a spus ca e urmărită de nişte băieţi şi ei i-au spus ok, în spatele nostru, pe stânga, dreapta nu mai ştiu, este Poliţia. Ne uitam în oglindă până intri în Poliţie. A intrat, a depus sesizare, poliţista de caz la acel moment i-a chemat mama pentru că, fiind minoră, aşa este obligatoriu, dar nu înainte de a o lua peste picior şi a-i spune ca ea nu o crede şi ca poveşti asemănătoare a mai auzit (...)” Irina” aşa ne-a spus, că a fost luată peste picior, după care plângerea ei a dispărut în sistem”, a adăugat președintele Asociației „Fără Cuvinte”.

Recomandari