Antena Căutare

Atenţie! Ce trebuie să faci dacă cineva vine cu POMANĂ, de Sâmbăta Morților, la ușa ta și îți spune aceste cuvinte. Închide-i imediat!

În Sâmbăta Morţilor, hoţii folosesc o metodă "ingenioasă" de furt: Pomana. Victimele perfecte: bătrânii.

În Sâmbăta Morţilor, hoţii folosesc o metodă "ingenioasă" de furt: Pomana. Victimele perfecte: bătrânii.

Persoanele rău intenționate se îmbrăcă în haine închise la culoare merg la uşile oamenilor cu așa-zisă pomană şi, în timp ce unul vorbeşte cu proprietarii, o altă persoană scotoceşte în dormitoare.Infracţiunile sunt săvârşite de femei, dar cu complicitatea unor bărbaţi care le aşteaptă afară.

Infractorii cunosc locurile în care familiile de bătrâni îşi ţin de obicei banii din pensii ori obiectele de valoare, cum ar fi şifonierele sau serarele şi acţionează cu rapiditate.

Moșii de Vară sau Sâmbăta Morților este ziua de dinaintea Rusaliilor. Este o sărbătoare pentru pomenirea morților. Nu are o dată fixă. Anul acesta, Moșii de Vară au loc sâmbătă, 26 mai.

De Rusalii se dau de pomană vase de lut sau de porţelan, căni, străchini şi vase de lemn (cofe, cofăiele), împodobite cu flori şi umplute cu lapte, vin sau apă. În unele sate bucovinene Moşii de vară încep încă în dimineaţă sâmbetei de Rusalii, când pomenile amintite mai sus se trimit pe la casele vecinilor.

Scandal uriaș! Cristian Pomohaci, dat afară dintr-un concert. Pe scenă, ar fi trebuit să urce și niște copii: ”Aveam inf... CALENDAR BISERICESC. Când pică Paştele în 2019. Ce a hotărât Sinodul BOR în ceea ce privește concubinajul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x