Antena Căutare

Atenție! România revine, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora oficială

În noaptea de sâmbătă spre duminică (24/25 octombrie), în România se revine la ora fusului 2, când diferența față de timpul universal coordonat (UTC) este de 2 ore. Ora 4,00 devine ora 3,00, în acest fel ziua de 25 octombrie fiind cea mai lungă zi din an, de 25 de ore.

În noaptea de sâmbătă spre duminică (24/25 octombrie), în România se revine la ora fusului 2, când diferența față de timpul universal coordonat (UTC) este de 2 ore. Ora 4,00 devine ora 3,00, în acest fel ziua de 25 octombrie fiind cea mai lungă zi din an, de 25 de ore.

Ceasurile fiind date cu o oră înapoi în noaptea de sâmbătă spre duminică vom dormi o oră în plus. Schimbarea nu este simultană în toate țările care folosesc Ora de vară, din cauza diferenței de fus orar.

România va folosi acest fus orar până în ultima duminică a lunii martie 2016 (respectiv 27 martie), când va trece la Ora oficială de vară, ora Europei Orientale iar ceasurile sunt date înainte cu o oră, ora 3,00 devenind ora 4,00.

Schimbarea orei nu modifică mersul trenurilor, circulația urmând a se efectua conform orarelor prevăzute, potrivit informațiilor furnizate de Societatea de Transport Feroviar CFR Călători.

În noaptea de 24 spre 25 octombrie, trenurile de călători vor pleca din gările în care se formează conform orei de vară, până la ora 4,00. Trenurile care au ora de plecare din gările în care se formează după ora 4,00, vor pleca la orele stabilite în mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială a României.

Trenurile de călători aflate în circulație după ora 4,00, Ora oficială de vară, vor opri în stațiile din parcurs stabilite, unde vor staționa până la ora de plecare din mersul trenurilor, conform noii ore. Trenurile care mai au de parcurs o distanță scurtă până la stația finală își vor continua mersul până la destinație.

Sursa: Agerpres

Începând de luni intră în vigoare numărul de urgență 113, care se adresează persoanelor cu dizabilități de auz sau vorbi... România a trecut la ora oficială de iarnă...
Ora ideală de culcare pentru fiecare zodie. Multe dintre alegerile pe care le faci se bazează pe astrologie
Atunci când stabilești ora ideală de culcare pe baza astrologiei e importat să ții cont de...
Horoscopul zilei de 11 iunie 2023. Gemenii pot fi urmăriți de grijile de la serviciu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 11 iunie 2023 spune că Gemenii vor fi nevoiți să depună mari eforturi...
Parteneri
Sfaturi de la nutriționiști: alege gustări hrănitoare pentru a evita mesele nocturne
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x