Antena Căutare

ATENTIE! Spitalele nu mai au vaccin antirabic!

Orice muscatura de caine poate fi fatala in Romania. A descoperit-o pe pielea ei o englezoaica, sefa Scolii de pilotaj din Tuzla. Cu mana sfasiata, a mers la camera de garda. Acolo, a aflat cu stupoare ca nu exista vaccin antirabic. Situatia neplacuta nu este doar la Spitalul de Boli Infectioase din Constanta, ci in toata Romania.

Caroline Wynton-Rhodes, sefa scolii de pilotaj din Tuzla, s-a nascut in Anglia, s-a scolit in Canada, a trait in Australia si a luptat in Africa de Sud. Romania a socat-o insa cel mai tare. Muscata de un caine, a mers la Spitalul de Boli Infectioase Constanta si a cerut un vaccin antirabic, unde i s-a raspuns sec ca nu are nicio sansa sa-l primeasca.

Vaccinul nu se gaseste nicaieri in Romania. Seful englezoaicei ar fi sunat inclusiv la oficiali din Guvern, insa degeaba. Institutul Cantacuzino, unde se producea antirabicul, s-a inchis, iar importatorul nu face fata comenzilor.

"Deocamdata, Institutul Pasteur din Paris ne tot spune ca nu au stocul disponibil", a declarat managerul Spitalului de Boli Infectionase din Constanta, Stela Halchidi.

Intre timp, oricine a avut ghinionul sa fie muscat de caine traieste sub terore sa nu se infectat cu rabie. Rabia netratata poate ucide in 10 zile de la aparitia primelor simptome.

O comanda de 250 de fiole de vaccin antirabic si 50 de ser antirabic ar trebui sa ajunga abia peste o saptamana la Spitalul de Boli Infenctioase din Constanta.

Canicula afecteaza traficul feroviar! Trenurile vor avea intarzieri in week-end... Cererea de extradare a lui Sile Camataru a fost aprobata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x