Antena Căutare

Au făcut o greșeală fatală! Doi soţi din Mehedinţi au murit intoxicaţi cu monoxid de carbon de la o sobă. Cum a avut loc tragedia

Sezonul rece bate la uşă, iar odată cu el apar şi problemele provocate de instalaţiile de încălzire neîngrijite aşa cum trebuie. Doi soţi din Mehedinţi au murit în somn, intoxicaţi cu monoxid de carbon de la o sobă al cărei horn nu fusese curăţat.

Au făcut o greșeală fatală! Doi soţi din Mehedinţi au murit intoxicaţi cu monoxid de carbon de la o sobă. Cum a avut loc tragedia Galerie
Doi soţi din Mehedinţi au murit intoxicaţi cu monoxid de carbon de la o sobă.

Tragedia s-a petrecut în localitatea Dănceu din Mehedinţi. Cei doi soţi, ambii în vârstă de 51 de ani, veniseră din Orşova la casa părintească a bărbatului pentru a-i face parastasul de 40 de zile mamei sale

În somn s-au stins cei doi. Vecinii au dat alarma, şi o ambulanţă SMURD şi una aparţinând Serviciului Judeţean de ambulanţă au intervenit, dar salvatorii nu au mai putut face nimic.

Mai grav este că, acum doi ani, bătrâna care locuia în casă era să-şi găsească sfârşitul în acelaşi mod, povestesc vecinii.

Cum ne ucide monoxidul de carbon?

Monoxidul de carbon este un gaz care se produce când arderea este incompletă, indiferent că ea are loc într-un motor de automobil sau în instalaţiile de încălzire care funcţionează cu cărbune sau cu alţi combustibili fosili, mai ales gaz metan. Gazul este incolor, inodor şi insipid. Aşadar, cum ucide?

Globulele roşii din sânge transportă oxigenul, indispensabil vieţii, la ţesuturile organismului. Toxicitatea monoxidului de carbon constă în faptul că el este absorbit de globulele roşii din sânge în locul oxigenului. Intoxicarea cu monoxid de carbon începe să se facă simţită pe măsură ce organismul ajunge să nu mai aibă oxigen.

Expunerea la mici cantităţi de monoxid de carbon pe o anumită perioadă poate provoca leziuni cerebrale permanente. Printre simptome putem aminti dureri de cap, somnolenţă, moleşeală, ameţeli, greaţă şi leşin — în cazurile grave, puls slab, comă şi insuficienţă respiratorie.

Dacă o persoană se intoxică brusc cu monoxid de carbon, este absolut necesar să i se administreze imediat oxigen şi să fie ajutată să respire, altfel se asfixiază — nu ajunge suficient oxigen la creier — şi moare.

Ce se poate face pentru a preveni intoxicarea cu monoxid de carbon? Toate instalaţiile trebuie să funcţioneze bine şi să fie verificate cu regularitate de un specialist.

Dacă flacăra nu mai este albăstruie şi devine galbenă, atunci trebuie să fiţi atenţi deoarece nu are loc o ardere normală şi este posibil să apară emisii de monoxid de carbon. În prezent se găsesc de cumpărat tot felul de detectoare de monoxid de carbon pentru locuinţă. Să nu fiţi niciodată neglijenţi când utilizaţi instalaţii care pot produce emisii de monoxid de carbon.

Un băiat în vârstă de 15 ani a dispărut de la un centru de plasament din Prahova! „A plecat fără aprobarea personalului”... Avocatul Tonel Pop, despre scandalul cu tânăra din Italia: "Mama adolescentei a văzut fotografiile și s-a convins c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x