Antena Căutare

Autobuzul cu hidrogen, la București. Poate fi alimentat în doar șapte minute şi nu poluează deloc

Autobuzul viitorului a ajuns la Bucureşti, dar doar în teste deocamdată. Este o maşină cu hidrogen, care poate fi alimentată în doar 7 minute şi cel mai important, nu poluează deloc.

Autobuzul viitorului a ajuns la Bucureşti, dar doar în teste deocamdată. Este o maşină cu hidrogen, care poate fi alimentată în doar 7 minute şi cel mai important, nu poluează deloc. E prea devreme însă să visăm la o plimbare cu un astfel de mijloc de transport în comun, în România abia se discută despre autobuze electrice şi hibrid.

Autobuzele cu hidrogen circulă deja pe străzile marilor oraşe din Europa, în Londra, Amsterdam, Koln sau Milano. În curând ne-am putea plimba şi noi cu ele, mai ales că sunt sută la sută ecologice. Nu consumă motorină, benzină sau curent, ci hidrogen care nu poluează. Încărcarea se face în doar 7 minute, iar pe ţeava de eşapament nu ies gaze toxice ci apă

Bucureştiul este pe locul 7 în topul celor mai poluate oraşe din Europa.

Autorităţile recunosc că suntem cu un pas în spatele multor ţările europene. Guvernul a alocat primii bani pentru construirea unor staţii de alimentare pentru autovehicule electrice pe autorstrăzi, drumuri nationale si europene. În Bucureşti, edilii au în plan schimbarea vechilor autobuze cu maşini electrice.

Există însă un potenţial pericol legat de manipularea autobuzelor cu hidrogen. Dacă nu este făcută corect şi există scurgeri, poate apărea riscul unei explozii.

Încă o schimbare pentru șoferii cu permisele suspendate. Legea e mai blândă începând din 2019!... Mașinile de lux, ieftinite brusc: ce se întâmplă cu Rolls-Royce, Aston Martin sau Lamborghini...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x