Autorul atacului din Noua Zeelandă a fost de două ori în România! Video în limba română, postat de criminal cu două zile înainte de masacru

 

Autorul atacului armat din Noua Zeelandă, a vizitat România de două ori. Potrivit unei informații obținute în exclusivitate de Observator.tv, ultima oară când Brenton Tarrant a călcat pe pământ românesc a fost la sfârșitul lunii 2018.

Autorul atacului din Noua Zeelandă a vizitat România prima oară în 2016. Cea de-a doua vizită a avut loc chiar la sfârșitul anului trecut, cu cinci luni înainte să ucidă 49 de persoane. Pe pagina lui de Facebook erau numeroase imagini și înregistrări video din țara noastră, precum și mai multe postări în limba română.

Fotografii și înregistrări din România

Fotografiile de pe pagina de Facebook a lui Brenton Tarrant arătau mai multe puncte turistice: castelul Peleş, castelul Huniazilor, Mănăstirea Voroneţ şi alte mănăstiri din Moldova, imagini din Timişoara, Sibiu, precum şi alte locaţii istorice din România, scrie observator.tv

De asemenea, pe contul său de Facebook, atacatorul din Christchurch avea şi videoclipuri din România.O înregistrare video de 1 minut şi 22 de secunde surprinde o paradă militară, de 1 decembrie, filmată în Bucureşti.

Video în limba română, postat cu 2 zile înainte de atac

Cu două zile înainte de atacul din Noua Zeelandă, pe pagina de Facebook a autorului masacrului a apărut un video de pe YouTube, în limba română.

În urma atacului comis, conturile sale, pe reţelele de socializare Facebook şi Twitter, au fost suspendate.

Cel puţin 49 de persoane au murit şi peste 20 au fost rănite, în atacul terorist de la cele două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă, acesta fiind cel mai grav atac armat din istoria ţării.

 

 

Pentru detalii, accesați observator.tvfacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI