Live acumX Factor
Prime Time 20:30X Factor

Avocatul lui Mario Iorgulescu, anunț oficial! Ce se întâmplă cu tânărul, după ce a ucis un om în trafic

Avocatul lui Mario Iorgulescu a transmis, printr-un comuncait de presă, că după accidentul în care a ucis un om, tânprul se află,  în continuare, internat în clinica italiană la care a fost transferat din România.

Mario Iorgulescu

Apărătorul lui Mario Iorgulescu a transmis mesajul în contextul în care au apărut zvonuri potrivit cărora tânărul ar fi părăsit, discret, clinica.

„Mario Iorgulescu nu a fost, niciodată, internat în spitalul San Raffaele, unitatea medicală prezentată ca fiind «a bogătaşilor», ci într-un spital de stat la secţia terapie intensivă. În prezent, Mario Iorgulescu se află în continuare internat, urmând tratamentul specific leziunilor suferite, fiind sub supraveghere medicală continuă, recuperarea acestuia reprezentând scopul principal al familiei. Organele de urmărire penală au fost şi sunt informate în legătură cu starea medicală a pacientului, în vederea realizării procedurilor judiciare, în concordanţă cu circumstanţele specifice cauzei.

Transferul domnului Mario Iorgulescu în Italia a reprezentat o operaţiune impusă de situaţia medicală critică a acestuia şi cu scopul salvării vieţii. Transferul nu a împietat şi nu împietează asupra desfăşurării ulterioare a procedurilor judiciare în mod corespunzător, având în vedere apartenenţa statului italian la UE. Având în vedere că toate informaţiile false şi provocatoare au fost publicate în condiţiile existenţei unui dosar penal pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, subliniem că organele juridice au avut, în orice moment, toate detaliile în legătură cu locul în care se află domnul Iorgulescu Mario, aceeaşi fiind situaţia şi în prezent.

În condiţiile dificile date, familia a manifestat deplina cooperare posibilă cu autorităţile statului român. Având în vedere caracterul nepublic al procedurilor judiciare, nu putem oferi alte detalii în legătura cu dosarul penal aflat în curs, însă insistăm asupra împrejurării că procedurile se derulează normal, fiind eminamente şi exclusiv rolul organelor judiciare şi al persoanelor direct implicate să facă aprecieri asupra acestora”, a transmis avocatul lui Mario Iorgulescu, potrivit adevarul.ro.

Mario Iorgulescu a fost mutat în Italia, pe 22 septembrie 2019, deşi medicii spitalului Elias din București, unde cel menţionat fusese internat la Unitatea Primiri Urgente, la începutul lunii, s-au opus.

Fiul preşedintelui LPF a fost autorul unui accident rutier mortal, când se deplasa pe Şoseaua Chitilei la volanul unui Aston Martin cu viteză mare şi ucigând, astfel, un bărbat în vârstă de 24 de ani, care circula regulamentar. Mario Iorgulescu avea o concentraţie de 1,96 g/l alcool pur în sange la cea dintâi analiză i de 1,76 g/l alcool la cea de-a doua, medicii de la Instititutul Naţional de Medicină Legală au consemnat că acesta consumase, în prealabil, cocaină.

Recomandari