Antena Căutare

Bac, sesiunea a II-a: Promovabilitate de doar 40% in Bucuresti, jumatate fata de 2009

Promovabilitatea la bacalaureat, inainte de contestatii, a fost in Bucuresti de 40,97 in cea de-a doua sesiune, din septembrie, a anuntat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Marian Banu. Procentul este injumatatit fata de cel de anul trecut, cand rata promovabilitatii a fost de 82,7% in Capitala.


Potrivit lui Daniel Funeriu, acest procent extrem de scazut este rezultatul reformelor din invatamant facute in anii trecuti de fostii ministrii Andrei Marga si Ecaterina Andronescu. Funeriu mai spune ca aceasta problem ar putea fi rezolvata printr-o noua Lege a educatiei, lege care este insa blocata de opozitie in Senat.

Ministru a mai spus ca, la fel ca in prima sesiune a examenului de bacalaureat, cand rezultatele au fost mai slabe decat in 2009, si in aceasta toamna se poate vedea ca masurile adoptate de actuala echipa ministeriala schimba perceptia privind examenul de bacalaureat, transformandu-l intr-o evaluare corecta, transparenta, bazata pe pregatirea reala a elevilor, si nu pe cea dobandita prin frauda.

Al 16-lea caz de West Nile, descoperit in Iasi... PNL va depune o motiune simpla impotriva Ministerului Muncii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x