Antena Căutare

Bacalaureat 2022. Premieră în România! Lucrările vor fi corectate digital în mai multe orașe din țară. Ce spun elevii

Ministerului Educației a demarat un proiect pilot prin care intenționează să digitalizeze corectarea lucrărilor de la clasele a VIII-a și a XII-a în toată țara. Inițiativa face parte din planul ministrului Sorin Cîmpeanu de a reforma sistemul de învățământ din România.

colaj foto baiat care da examen pe foaie o fata care citeste rezultatele de la examen și un grup de omeni car citesc rezultatele de la examen
Lucrările de Bacalaureat 2022 din Călărași și cele de Evaluare Națională 2022 din Dâmbovița vor fi corectate digital. | Shutterstock & Hepta

Peste 126.000 de absolvenţi de liceu s-au înscris anul acesta pentru susţinerea examenului naţional de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2022, transmite Ministerul Educației. Însă, potivit ministrului Sorin Cîmpeanu, în două județe din țară corectarea lucărilor var fi efectuată, anul acesta, altfel față de cum erau toți obișnuiți.

Totul face parte dintr-un experiment al Ministerului Educației, astfel că lucrările vor fi corectate digital în două județe: în Călărași cele de la Bacalaureat și în Dâmbovița cele de la Evaluarea Națională.

Lucrările de la Bacalaureat și Evaluarea Națională vor fi corectate digital în două județe. Cum se va întâmpla asta

Luna trecută, Sorin Cîmpeanu a anunțat că lucrările elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a din două județe vor fi corectate digital în cadrul unui proiect pilot. Acum, ministerul a revenit cu clarificări și a explicat cum va fi posibil acest lucru. Potivit declarațiilor lui Sorin Cîmpeanu, în liceele din Călărași și școlile din Dâmbovița, testele vor fi rezolvate pe hârtie și apoi scanate în fața elevilor și corectate digital, transmite edupedu.ro.

„Am achiziționat deja scanner cu recunoaștere de text. Aceste teste vor fi scanate în fața elevilor. Elevul nu suferă cu nimic. După ce vor fi scanate vor fi transmise pe o platformă în sistem securizat către evaluatori. Profesorii nu vor mai avea acea presiune de timp, să stea de la ora 8 la ora 14 într-o sală în centrul de corectură, ci vor primi lucrările anonimizate pentru a fi corectate în format electronic. Și evaluatorul 1 și evaluatorul 2, nu se cunosc între ei”, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, conform sursei menționate anterior.

În plus, dacă totul merge bine în cadrul proiectului pilot din acest an, ministrul Educației își dorește să extindă digitalizarea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului pentru toată țara.

„Mai departe este necesar ca ministerul să dezvolte propriile platforme informatice pentru a gestiona aceste lucruri. Suntem într-un moment în care trebuie să facem ceva, mai ales post pandemie, în care trebuie să punem în practică obiectivele din România Educată, în care nu avem aceste instrumente la îndemână: platformă pentru evaluare standardizată sau pentru susținere digitalizată pentru Evaluarea Națională și BAC. Apelăm la parteneriate private, limitate în timp, doar pentru anul 2022, și va trebui să folosim resursele din PNRR disponibile pentru digitalizare pentru ca ministerul Educației să își dezvolte propriile platfome”, a mai spus acesta.

Ce părere au elevii despre inițiativa Ministerului Educației

Elevii se pare că sunt încântați de inițiativa Ministerului Educației și consideră corectarea lucrărilor în mod digital un plus pentru viitoarea lor notă. Ei cred că astfel, se vor putea evita diferențele mari de note dintre profesorii care corectau lucrările în mod clasic, dar și eventualele fraude.

„Un avantaj pentru elevi îl reprezintă faptul că lucrarile vor fi corectate de doi evaluatori care nu se pot influenţa unul pe celălalt”, a precizat Alexia-Iuliana Nica, preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Călăraşi, citată de Adevărul.ro.

„Atât timp cât platformele şi instrumentele utilizate sunt stabile şi uşor de folosit de către profesorii corectori, corectarea digitalizată constituie un progres”, a mai spus tânăra.

Când se afișează rezultatele la Bacalaureat (BAC) 2022. Probele scrise din sesiunea iunie-iulie 2022 încep luni, 20 iunie

Probele scrise din sesiunea iunie-iulie 2022 încep luni, 20 iunie, cu examenul la Limba şi literatura română. Proba obligatorie a profilului este programată marţi, 21 iunie, fiind urmată miercuri, 22 iunie de proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba si literatura maternă se va desfăşura joi, 23 iunie.

Afişarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12:00). Pentru depunerea contestaţiilor a fost alocat intervalul orar 12:00 – 18:00 în aceeaşi zi. Afişarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

Vestea pe care o așteptau cu toții. WhatsApp lucrează la o nouă funcție, mult așteptată de utilizatori... Verificarea virginităţii, campanie de eliminare. Ce spun psihologii despre acestă practică, ce a strivit emoțional gener...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x