Antena Căutare

Băiatul de 16 ani din Timişoara şi colega sa de clasă, diagnosticaţi cu coronavirus, nu au simptome şi au o stare bună; pacienţii internaţi la Iaşi şi la Cluj au o stare de sănătate ameliorată faţă de momentul internării

Starea de sănătate a tinerilor de 16 ani internaţi la Timişoara diagnosticaţi cu coronavirus este bună, neavând simptome, iar pacienţii internaţi la Iaşi şi Cluj - Napoca prezintă o stare de sănătate ameliorată faţă de momentul internării, anunţă Grupul de Comunicare Strategică, care precizează că în carantină instituţionalizată sunt 21 de persoane pentru care se fac verificări, iar alte 12158 persoane sunt în izolare la domiciliu şi sub monitorizare medicală. Joi au ieşit din carantină instituţionalizată 14 persoane, ale căror teste au fost negative la infectarea cu virusul COVID – 19.

”Până astăzi, 6 martie, la nivel naţional au fost confirmate 7 cazuri de cetăţeni infectaţi cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 7 cetăţeni care au contactat virusul, 3 sunt declaraţi vindecaţi. Unul a fost externat, iar ceilalţi doi rămân, momentan, sub observaţie medicală, în spital, conform deciziei medicilor din Timişoara. Cei 4 pacienţi care sunt încă purtători ai virusului sunt internaţi în unităţi medicale din Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi. Starea de sănătate a tinerilor de 16 ani internaţi la Timişoara este bună, neavând simptome. Pacienţii internaţi la Iaşi şi Cluj - Napoca prezintă o stare de sănătate ameliorată faţă de momentul internării în spital”, anunţă vineri Grupul de comunicare strategică.

De asemenea, un cetăţean român a fost depistat pozitiv cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul Italiei. Potrivit autorităţilor italiene, femeia a contactat o formă uşoară, este în stare bună şi a fost plasată în carantină la domiciliu.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 21 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 12158 persoane sunt în izolare la domiciliu şi sub monitorizare medicală. Aşadar, în cursul zilei de joi au ieşit din carantină instituţionalizată 14 persoane, ale căror teste au fost negative la infectarea cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Joi au fost înregistrate 96 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 1086 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

”Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE. De asemenea, cetăţenii români din străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20”,se arată într-un comunicat al Grupului de comunicare strategică.

Autorităţile au confirmat joi seară, al şaptelea caz de infectare cu noul coronavirus în România, la o adolescentă de 16 ani, colegă de clasă cu elevul de 16 ani din Timişoara diagnosticat cu o zi în urmă. Tânăra a fost transferată la spitalul Victor Babeş din Timişoara. Restul probelor prelevate au ieşit negative.

Pacienţii din Cluj şi de la Iaşi sunt doi bărbaţi, pacientul din Cluj fiind printre primele cazuri depistate în România. Pacientul internat la Iaşi este un bărbat de 71 de ani, întors din Italia, care are şi o afecţiune cronică.

O femeie de 38 de ani şi un bărbat de 47 de ani din Timişoara au fost declaraţi vindecaţi încă de joi.

Primul caz de coronavirus din România, un tânăr din Gorj, a fost declarat vindecat, fiind externat.

Sursa : news.ro

Cea mai puternică rugăciune pe care trebuie să o spui în postul Paștelui, ca să îți meargă bine tot restul anului! Alung... Părintele Arsenie Boca a prezis pandemia de coronavirus: „Va veni vremea când ar dori să se întoarcă şi n-or mai putea”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x