Antena Căutare

Situație dramatică! O balenă a fost găsită moartă într-o zonă din Indonezia populată de turiști. Oamenii de știință sunt îngroziți de ceea ce au găsit în stomacul balenei. Este o amenințare pentru toată planeta!

O balenă a fost găsită moartă cu 115 de pahare de plastic și o pereche de șlapi în stomac

O nouă descoperire îngrozește lumea! ,,Oceanele din plastic'' omoară pe rând animale marine. Cercetătorii au găsit de curând o balenă moartă după ce a înghițit 115 de pahare din plastic, patru sticle de plastic, 25 de pungi de plastic, doi șlapi, un sac de nailon și mai mult de 1.000 de alte obiecte din plastic.

O balena a fost găsită moartă în Indonezia după ce se presupune că ar fi înghițit o cantitate de plastic îngrijorătoare.

Balena de sex masculin a fost găsită într-o zonă populată de turiști, un motiv de îngrijorare în plus, asupra impactului poluării cu mase plastice asupra vieții marine.
"Desi nu am putut deduce clar cauza morții, ceea ce vedem e cu adevărat îngrozitor", a declarat Dwi Suprapti, coordonator de conservare a speciilor marine la WWF-Indonesia, într-un interviu adresat CNN.
Deșeurile găsite în stomac au inclus 115 de pahare din plastic, patru sticle de plastic, 25 de pungi de plastic, doi șlapi, un sac de nailon și mai mult de 1.000 de alte obiecte din plastic.

Indonezia, este cea mai mare țară arhipelag din lume și este cea de-a doua țară ca nivel de poluare, după China, potrivit unui studiu publicat în revista ,,Science" în ianuarie.
Aceasta produce 3,2 milioane de tone de deșeuri de plastic dăunătoare pe an, din care 1,29 milioane de tone se aruncă în ocean, conform studiului mai sus menționat.

La nivel european, UE va interzice începând cu 2020 sau 2021 punerea pe piaţă a mai multor tipuri de produse, iar statele membre trebuie să adopte planuri naţionale pentru reducerea plasticului din ambalajele alimentare, astfel încât, pană în 2025, să retragă 95% din plasticul de unică folosinţă de pe piaţă. La rândul lor, producătorii vor trebui să plătească pentru colectarea ambalajelor de plastic şi vor primi ajutor pentru a dezvolta modalităţi alternative de ambalare spune Hotnews.

Protest inedit în faţa Spitalului Municipal Orşova! Managerul unităţii medicale a scos maşinile vechi la poartă... Românii se descurcă în orice situație! Câţiva muncitori din Galați au scos apa dintr-o groapă cu roaba...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x