Live acumObservator 23
Prime Time 20:30X Factor

VIDEO - Bătaie de joc! Un tânăr a urinat fără pic de jenă pe statuia lui Gheorghe Şincai din Baia Mare. „Asistaţi la un moment memorabil!“

Pe 25 noiembrie, marți seara, la Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare trei tineri și-au arătat disperețul față de valorile naționale în cel mai jalnic mod. Aceștia, cu vârstele cuprinse între 16 şi 18 ani, au fost amendaţi de către poliţiştii din zonă.

Bătaie de joc! Un tânăr a urinat fără pic de jenă pe statuia lui Gheorghe Şincai din Baia Mare. „Asistaţi la un moment memorabil!“

Unul dintre cei trei tineri urinează pe statuia lui Gheorghe Şincai, bust amplasat în faţa unităţii de învăţământ. Mai mult, un alt tânăr este cotoţat pe statuie, iar cel de-al treilea, care a şi filmat îi încurajează din spatele camerei de filmat a telefonului mobil.

Filmarea a fost postată în mediul online și a ajuns cu rapiditate la organele de poliție.

„Asistaţi la un moment memorabil. Gheorghe Şincai, în **** mea, bietu’! O învăţat, cât o învăţat ăsta? Să se p**e Remus pe el, atâta o învăţat.”, spune cel care a filmat întreaga scenă.

Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale din Poliţia municipiului Baia Mare i-au identificat pe cei trei tineri pentru vandalizarea statuii.

„Cei trei tineri au comis fapte prevăzute de Legea Nr. 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Cei trei tineri, cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 2750 lei”, a arătat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

Cel care a urinat pe statuie a primit o amendă de 1.250 de lei, cel care era cocoţat pe bust 1.000 de lei, iar care a filmat întreaga scenă, a fost amendat cu 500 de lei.

Recomandari