Antena Căutare

Biscuiți retrași de la vânzare în urma unei alerte europene! Care este cauza și ce trebuie să facă cei care au cumpărat produsul

Un lot de biscuiți cu susan, aparținând brandului CROCO, a fost retras de pe piață în urma unei alerte europene care evidențiază existența unui conținut peste limita admisă a oxidului de etilenă.

Un lot de biscuiți a fost retras de pe piață Galerie
ANSVSA a anunțat retragerea de pe piață a unui lot de biscuiți, ca urmare a excesului de oxid de etilenă | Shutterstock

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă remis news.ro, că a fost depistată o problemă cu un lot de biscuiți cu susan. Semințele de susan dintr-un lot de biscuiți CROCO au un conținut mai mare decât limita admisă de oxid de etilenă.

De asemenea, ANSVSA le cere celor care au achiziționat acești biscuiți să-i returneze la magazinul de la care i-au achiziționat.

Alertă europeană! Aceștia sunt biscuiții retrași de la vânzare, ca urmare a excesului de oxid de etilenă

„În urma unei alerte europene privind conţinutul peste limita admisă a oxidului de etilenă în seminţele de susan folosite la fabricarea produsului Crackers susan 150g, CROCO iniţiază o rechemare a produsului”, se arată în informarea Autorității Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Este vorba despre loturile cu următoarele caracteristici: – Denumire produs: CROCO BISCUITI CRACKERS SUSAN 150g – Marcă: CROCO – Cod de bare al produsului: 5941194002959 – Prezentare: PUNGA 150g – LOT PRODUS lot L001051120, data fabricatie 05.11.2020 data expirare 02.08.2021.

Citește și: Rețetă de tort de biscuiți cu trei tipuri de ciocolată, gătită de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Aceste produse au fost retrase de pe piață, însă acestea au apucat să fie comercializate, așadar consumatorii de biscuiți trebuie să fie foarte atenți și dacă realizează că au achiziționat CROCO BISCUITI CRACKERS SUSAN, cu data de fabricare 05.11.2020 trebuie să-I aducă înapoi la magazin.

ANSVSA, către consumatori: Cei care deţin aceste produse sunt rugaţi să nu le consume şi să le aduca înapoi la magazin

„Produsele care poartă datele limită de consum menţionate mai sus vor fi retrase de la comercializare şi vor fi distruse. Cu toate acestea, unele dintre aceste produse au fost comercializate înainte de de inițierea măsurii de retragere. Cei care deţin aceste produse sunt rugaţi să nu le consume şi să le aduca înapoi la magazin”, mai anunţă ANSVSA.

Istoria se repetă. Luna trecută, alte produse au fost retrase de pe piață, din aceeași cauză

Acum o lună, au fost retrași de pe piață minicheesburgeri vânduţi în magazine Carrefour, din același motiv și anume excesul de oxid de etilenă. ANSVSA a anunțat aunci că , oxidul de etilenă poate avea un risc pentru sănătate în cazul consumului repetat, pe termen lung.

Citește și: Rețetă de biscuiți aperitiv cu parmezan și mac, perfecți pentru gustări rapide

„Vă informăm că societatea BRETZEL BURGARD, a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului MINI CHEESBURGERS 155G CARREFOUR, ca urmare a unei alerte europene privind prezenţa peste limitele admise legal a contaminantului oxid de etilenă în anumite loturi de seminţe de susan, folosite ca ingredient la fabricarea produsului. CARREFOUR ROMÂNIA S.A. retrage de pe piaţă şi recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos: Datele de identificare ale produsului sunt: Denumire produs: MINI CHEESBURGERS 155G CARREFOUR Cod EAN: 3560070953837 Loturi/DLC: 101600128 – 08/06/2021”, a transmis ANSVSA luna trecută.

Citește și: Salam de biscuiți cu ciocolată. O rețetă de desert cu gust de copilărie.

Ce e permis și ce nu de Crăciun și de Revelion. Recomandările lui Raed Arafat pentru Sărbători... Înscrierile la Programul Rabla pentru Electrocasnice 2020 au fost amânate. Anunțul Administrației Fondului pentru Mediu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x