Live acum
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Biserica ia primele măsuri după ce oamenii și-au scos măștile și s-au îngrămădit să pupe icoanele de la căpătâiul lui Pimen

Vestea morții arhiepiscopului Pimen i-a întristat pe credincioși, care au uitat de măsurile de prevenire a infectării cu Covid-19, culmea, virus care l-a ucis pe preot. Aceștia s-au strâns în număr mare la căpătâiul celui trecut în neființă, n-au respectat distanța impusă, și-au scos măștile și au sărutat icoanele și chiar sicriul.

Reguli stricte pe înmormântarea lui ÎPS Pimen

Captură video

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a anunţat ca există posibilitatea să apeleze la o restrângere a accesului la slujba de înmormântare a arhipăstorului Pimen.

Slujba de înmormântare a Arhiepiscopului Pimen ar putea avea loc fără credincioși

Într-un comunicat al instituţiei, citat de Agerpres, se informează că oamenii îşi pot lua rămas bun de la arhiepiscopul Pimen până vineri, la ora 12,00, când va avea loc slujba de înmormântare, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava.

Citește și: Haos la căpătâiul lui ÎPS Pimen, răpus de coronavirus

Sursa citată precizează că, după slujba înmormântării ce va fi precedată de slujirea Sfintei Liturghii, trupul neînsufleţit al arhipăstorului Bucovinei va fi apoi depus, conform dorinţei sale, la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

Cei care vor dori să-şi ia rămas bun de la arhiepiscopul Pimen sau să participe la slujba înmormântării sunt rugaţi să respecte măsurile şi îndrumările specifice acestei perioade.

"Îi rugăm pe preoţi şi pe credincioşi să fie înţelegători şi conştienţi de faptul că spaţiul este unul limitat, astfel încât va fi posibil să apelăm la o restrângere a accesului atât pe durata depunerii trupului neînsufleţit, cât mai ales în timpul slujbei de înmormântare a Părintelui Arhiepiscop Pimen. Nădăjduim că, la pomenirea ce se va face la 40 de zile de la trecerea sa la cele veşnice, situaţia să fie cu mult îmbunătăţită şi restricţiile vor fi reduse, astfel încât să avem posibilitatea cu toţii de a cinsti aşa cum se cuvine pe acest vrednic Arhipăstor al Bisericii lui Hristos din Moldova", a transmis Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

Citește și: Înaltpreasfinţitul Pimen, depus la Mănăstirea Sfântul Ioan. Sute de pelerini au participat la slujba de priveghere

ÎPS Pimen a murit în urma infecției cu noul coronavirus

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților a murit în noaptea de marți spre miercuri, la Institutul „Matei Balș” din Capitală, în urma unui al doilea atac de cord. ÎPS Pimen a fost adus de la Suceava la București cu un elicopter SMURD, în data de 20 aprilie. Era în stare gravă, infectat cu noul coronavirus, fiind internat la Institutul „Matei Balș”.

Recomandari