Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

Incurcate-s caile Domnului: Biserica face bani din nunti cu interlopi si minori

Iubirea de arginti si lacomia sunt doua dintre pacatele capitale trecute in lista Bisericii Ortodoxe Romane. Dar, slujitorii Domnului merg pe principiul, multi vad, putini pricep. Biserica a primit de la stat, sub forma de donatii, sute de cladiri. Toate ar fi trebuit sa se trasforme in centre sociale, doar ca hotelurile au ramas hoteluri. Restaurantele nu au fost transformate in cantine pentru saraci, ci au continuat sa fie localuri pentru petrecerile pamantesti. Iar asta nu e tot. Tot cu bani de la stat, Biserica a ridicat cladiri unde organizeaza nunti cu interlopi si minori

In 2011, preotii au supravegheat nunta unui interlop din Iasi, ca si interlopul este om. Si ce om! .Aleodor, fiul de sef de clan, s-a casatorit cu Simeria. Desi in Romania legea interzice casatoriile dintre minori, la nunta desfasurata in restaurantul bisericii, mireasa avea 15 ani. Petrecerea a avut loc chiar sunt ochii mai marilor Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Peste 600 de inviati au umplut atunci centrul de evenimente Providenta. Printre ei: Nutu Camataru, membri ai clanului Corduneanu, dar si manelisti celebri, iar sas a fost Adrian Minune.

Anul trecut, din iulie pana in august, au fost cate opt nunti pe saptamana. Patru sambata, patru duminica. “Am avut meniuri care au plecat si de la un milion patru sute pana la cel mai sump, sa spunem, un milion opt sute”, spune parintele, inregistrat cu o camera ascunsa. Un calcul simplu arata ca, in urma activitatilor ecleziastice si social-filantropice cu 200 de invitati, suma incasata de Biserica ajunge la 36.000 de lei. Centru Providenta e cel mai modern din zona Moldovei. A fost constuit cu bani de la Guvern si din donatii. Locul e mereu plin, iar slujitorii Domnului au demonstrat ca stau bine la pildele biblice. Adica, la inmultirea nuntilor si impartirea argintilor. Mitropolia se ocupa de tot, de la meniu, la decoratul meselor. Au o experinta vasta in domeniu, asa ca stiu ce-si doresc clientii.

Casa se oaspeti "Sfantul Nicolae" e fostul Hotel Victoria. A intrat in posesia Bisericii printr-o hotarare de Guvern si ar fi trebuit sa fie centrul social. Ca sunt destui batrani si copii napastuti de soarta, care n-au unde sa puna capul jos. Si totusi, incurcate-s caile Domnului. 150 de lei este camera dubla, cu mic dejun inclus si 130 de lei regimul de single, iar in weekend, un discount de 20 de lei. Receptionerul spune ca pot fi cazati aici o parte dintre invitatii de la nunta. Casa de oaspeti Sfantul Nicolae are destinatie de hotel, cand ar fi trebuit sa fie centru social, conform hotararii de Guvern.

Reprezentantii Patriarhiei Romane au declarat ca nu se pot amesteca in problemele Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

Recomandari