Antena Căutare

Bolnavii de COVID-19, predispuși la accidente vasculare cerebrale! Care sunt primele semne de AVC. Explicația președintelui Societăţii de Neurologie din România

Bolnavii de coronavirus sunt predispuși la accidente vasculare cerebrale, chiar dacă sunt tineri. Preşedintele Societăţii de Neurologie din România a explicat care sunt primele semne de AVC. 

Bolnavii de COVID-19, predispuși la accidente vasculare cerebrale! Care sunt primele semne de AVC. Explicația președintelui Societăţii de Neurologie din România
Bolnavii de COVID-19, predispuși la accidente vasculare cerebrale! Care sunt primele semne de AVC. Explicația președintelui Societăţii de Neurologie din România | profimediaimages.ro

Doctorul Bogdan Popescu, preşedintele Societăţii de Neurologie din România, a declarat că a avut un caz de AVC la un pacient COVID-19, cu vârsta de 69 de ani, în timp ce medicii americani au raportat astfel de cazuri și în rândul tinerilor.

Care sunt primele semne de AVC

Medicul, care lucrează la Spitalul Clinic Colentina, spital de suport Covid-19, a precizat că semnele unui accident vascular cerebral apar brusc.

„Poate să fie o scădere a forţei musculare, adică simţim că nu mai avem forţă în mână sau în picior. Sau s-a strâmbat faţa, a coborât colţul gurii. Asta este o modalitate de debut foarte frecventă. Sau nu mai simţim bine pe o parte a corpului. Sau nu putem să menţinem mersul drept. Avem probleme să ne coordonăm mâinile sau picioarele.

Sau nu vedem într-o parte. Sau, dintr-o dată, nu mai înţelegem bine ce spun cei din jurul nostru sau nu ne mai putem exprima în cuvinte. Astea sunt modalităţile cele mai fecvente de debut ale accidentului vascular cerebral”, a trecut în revistă, Bogdan popescu, simptomele de AVC, potrivit Mediafax.

Accidentele vasculare cerebrale sunt hemroragice, atunci când un vas se sparge şi sângele inundă creierul, sau ischemice, atunci când un cheag de sânge blochează un vas. Cu cât mergi mai repede la medic, cu atât şansele de recuperare sunt mai mari.

Ce se va întâmpla cu COVID-19 la vară! Ce temperaturi NU suportă coronavirusul. Epidemiolog: „Când termometrele indică atâtea grade, devine inactiv!”

„Pentru această situaţie, a accidentului vascular ischemic, există pentru o parte dintre pacienţi, care respectă anumite criterii, un tratament care se cheamă tromboliză sau fibrinoliză şi care este eficient în a salva din deficitul neurologic. Poate să dizolve acel cheag de sânge, să restabilească o irigare normală, corectă, fiziologică a creierului şi în felul ăsta să evite distrugerea de ţesut cerebral”, a precizat specialistul.

Preşedintele Societăţii de Neurologie din România a atras atenția că numai un medic poate evalua un pacient şi alege terapia ce îi poate salva viaţa, cu cât mai puţine daune pe termen lung.

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor provocate de noul coronavirus în România, precum numărul cazurilor de COVID-19 din țară, aici!

Marcel Vela le-a mulțumit românilor care au stat acasă de 1 Mai! Ce se va întâmpla, după 15 mai! „Virusul nu se odihneșt... Cum se va circula cu mijloacele de transport în comun, după 15 mai! Putere mai mare pentru controlori! Ce reguli vor tre...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x