Antena Căutare

Bolnavii de cancer au ramas din nou fara citostatice

Bolnavii de cancer au ramas din nou fara citostatice la mai putin de un an de la criza precedenta. Solutia propusa de Raed Arafat, mai exact alocarea unei sume de 800.000 de euro pentru a asigura un flux de medicamente, nu a fost prevazuta in bugetul pe 2013. Desi nu exista o statistica oficiala a bolnavilor de cancer, se pare ca ar fi vorba de peste 500.000 de romani.

UPDATE 14:14 Guvernul a alocat bani pentru problema citostaticelor. Premierul Victor Ponta a declarat ca exista solutii pentru ca aceasta problema sa fie rezolvata definitiv. Capitalul social al UNIFARM va fi marit cu 800.000 de euro prin intermediul a doua ordonante de urgenta.

Solutia pe care mizeaza Ministerul Sanatatii ar fi suplimentarea fondurilor pentru achizitionarea medicamentelor oncologice, insa abia dupa aprobarea bugetului pe 2013, buget care nu prevede aceste cheltuieli cu med necesare bolnavilor de cancer.

In acest moment, in tara, pritrivit comunicatului de la Ministerul Sanatatii, exista doar 14 din cele de 24 de medicamente indispensabile bolnavilor de cancer si ar urma sa mai fie aduse inca trei. O explicatie pe care o ofera acestia ar fi faptul ca acestea se gasesc cu mare dificultate pentru ca fie nu se mai produc, fie nu prezinta interes comercial.

Intre timp, se paseaza responsabilitate de la Ministerul Sanatatii catre finante, care ar trebui sa aprobe banii pentru medicamente, dar si catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, care va prelua finantarea necesara incepand cu 1 martie 2013.

Casa Regala refuza sa comenteze situatia in care a fost pusa de presupusul fiu al Regelui Mihai... 13 romani specializati pe furturi din bancomate, arestati in Spania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x