Antena Căutare

Botezul cailor, tradiția românilor în zi de sărbătoare. Obiceiul care aduce prosperitate tot anul

Boboteaza e o zi deosebită şi pentru animale! În mai multe locuri din ţară, azi au fost botezaţi caii, tradiţie care se respectă de sute de ani. Oamenii sunt convinşi că binecuvântarea preoţilor va ajuta animalele să fie sănătoase şi bune de muncă tot anul.

În Băileşti, oraşul lui Amza Pellea, oamenii s-au pregătit din timp, iar caii au fost ţesălaţi şi împodobiţi pentru marea sărbătoare.

Oamenii îşi consideră animalele membri ai familiei, astfel că au grijă să nu le lipsească nimic.

Tradiţia este respectată cu sfinţenie şi în Pietroşani, unde armăsarii sunt puşi la treabă imediat după primirea botezului. Şi acolo, preotul a sfinţit animalele, aduse de stăpâni cu gândul de a le fi mai bine în anul care abia a început.

Unii dintre cai au fost aduşi să-şi arate forţa, pe când alţii au fost aranjaţi ca pentru un concurs de frumuseţe. Sute de oameni s-au bucurat de spectacolul oferit de elegantele animale.

Tradiţia spune că botezul cailor aduce prosperitate şi sănătate în gospodărie.

O femeie din Iaşi a fost călcată în picioare după slujba de Bobotează: "Bă, nu vă uitaţi că e femeia asta? Doamne!&... Cazul pacientei arse. Medici și asistente de la Floreasca îl susțin pe doctorul Beuran: "Este îngrijorător cum este...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x