Antena Căutare

Brăila: 50 de persoane provenind din 18 familii din Şuţeşti au fost izolate la domiciliu după ce au mers în ultimele 2 săptămâni în comuna buzoiană Râmnicelu, aflată în carantină

Un număr de 50 de persoane provenind din 18 familii din localitatea brăileană Şuţeşti au fost izolate la domiciliu după ce au mers în ultimele 2 săptămâni în comuna buzoiană Râmnicelu, unde un sat cu circa 3000 de locuitori a fost plasat în carantină după confirmarea a 8 cazuri de COVID 19 şi după ce contacţi ai acestora au refuzat să fie testaţi, dar şi să rămână în izolare la domiciliu.

Potrivit prefectului judeţului Brăila, Cătălin Boboc, imediat după ce satul Râmnicelu a fost carantinat, ştiindu-se că din comuna brăileană Şuţeşti mai multe persoane merg periodic în judeţul Buzău, în satul închis, a fost demarată o anchetă, iar la finalul cercetărilor epidemiologice, s-a stabilit că nicio persoană din Şuţeşti nu prezintă semne de Covid 19 şi nu ar fi contacţ direct al celor confirmaţi din satul buzoian.

Chiar şi aşa, 50 de persoane din 18 familii au primit recomandarea de a rămâne în izolare la domiciliu pentru 14 zile.

”Sâmbătă dimineaţă, am discutat cu dl Cristi Codreanu, primarul comunei Şuţeşti, şi am convenint să îi identificăm pe toţi cei care au mers la muncă în comuna Râmnicelu din judeţul Buzău, recomandându-le să rămână in casă până vom primi concluziile epidemiologilor. Listele au fost transmise la DSP, doamna dr. Gavrilescu recomandând autoizolarea voluntară la domiciliu, ca măsură preventivă, neavând până în acest moment vreo persoană cu simptome sau date din care să rezulte că avem vreun contact al unui buzoian infectat.

”Primarul a convocat o şedinţă CLSU ŞUŢEŞTI, pentru această dimineaţă, în cadrul căreia va stabili modul în care vor sprijini familiile izolate”, a transmis luni dimineaţă prefectul de Brăila.

Comuna Râmnicelu este cunoscută ca fiind ”patria usturoiului”, mulţi dintre cetăţenii ocupându se cu comerţul cu produse agroalimentare.

Pacientul-sursă al focarului din satul Râmnicelu, diagnosticat duminică, 3 mai, după ce s-a prezentat la spitalul din Focşani, s-a îmbolnăvit după ce a fost cu răsaduri la o piaţă din Suceava. Iniţial, bărbatul a declarat că a răcit după ce a fost la pescuit şi s-a aruncat în apă după o undiţă, abia într un târziu, când era deja în spital, el recunoscând că a mers la Suceava. În satul Râmnicelu, în afara acestui bolnav, au mai fos confirmate cu coronavirus alte 7 persoane din aceeaşi familie. Contacţii direcţi ai acestuia refuză testarea dar şi să rămână închişi în case, de aceea, autorităţile au decis instituirea carantinei.

Sursa : news.ro

Reguli noi pentru călătoria cu trenul. Dacă n-ai măști și mănuși, n-ai voie să te urci în vagon, chiar dacă ai bilet ... INS: În martie s-au înregistrat 22.591 de decese, cu 892 mai multe decât în luna februarie. Sporul natural a fost negati...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x