Antena Căutare

Bugetul pentru programul Rabla Plus a fost suplimentat! Tichete de reducere în valoare de până la 45.000 de lei, pentru anumite automobile

Românii pot să obţină din nou reduceri de la stat pentru maşini electrice sau hibrid. Ministerul Mediului a suplimentat bugetul pentru programul Rabla Plus cu încă 15 milioane de lei, după ce banii alocaţi iniţial au fost epuizaţi.

Românii pot să obţină din nou reduceri de la stat pentru maşini electrice sau hibrid. Ministerul Mediului a suplimentat bugetul pentru programul Rabla Plus cu încă 15 milioane de lei, după ce banii alocaţi iniţial au fost epuizaţi. Cererea este din ce în ce mai mare, spun dealerii auto. Iar specialiştii atrag atenţia că avem nevoie ca de aer de maşini prietenoase cu mediul, pentru că în prezent predomină autoturismele mai vechi de zece ani, extrem de poluante.

Din cele peste 8 milioane de maşini din România, doar 4.000 sunt electrice. Adică numai unul din 2.000 de proprietari de autoturisme a ales un model nepoluant. Cei mai mulţi, datorită programului Rabla Plus. De exemplu, doar în această primăvară, 334 de români şi-au cumpărat o maşină electrică sau hybrid, cu ajutorul tichetelor de la stat.

Bugetul iniţial alocat pentru programul Rabla Plus a fost de 15 milioane de lei, bani care au fost epuizaţi în primele trei luni de la începerea programului. Un timp foarte scurt, spun oficialii de la mediu, având în vedere că aceeaşi sumă de bani a fost rezervată anul trecut în aproximativ 12 luni.

Un succes neaşteptat, aşa că statul a dublat bugetul. A pus la bătaie încă 15 milioane de lei. Puteţi obţine tichete de reducere cuprinse între 20.000 şi 45.000 de lei, iar înscrierile au început deja ieri pe site-ul afm.ro. Deja, dealerii auto anunţă că au crescut vânzările cu aproximativ 10%.

A crescut şi numărul maşinilor noi înmatriculate în România: cu 15% în iunie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Modelele Dacia, Renault şi Skoda conduc în topul vânzărilor, cu peste 33 de mii de autoturisme comandate doar de la începutul lui 2019. În schimb, autoturismele la mâna a doua s-au vândut cu 11% mai puţin.

Un renumit brand de autovehicule renunță la cele mai ieftine modele... Traficul rutier pe DN 3 este închis complet la Lehliu, judeţul Călăraşi, din cauza unor lucrări la trecerea la nivel cu ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x