Antena Căutare

Buzău: 12 pacienţi infectaţi cu coronavirus din cartierul Poştă, plasat în carantină, transportaţi la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat; opt dintre ei prezintă febră, tuse seacă şi vărsături

Doisprezece pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, proveniţi din focarul identificat în cartierul buzoian Poştă, au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, unitate desemnată de Ministerul Sănătăţii spital de suport Covid. Printre ei se numără şi pacienţi simptomatici, ceea ce reprezintă o noutate pentru cadrele medicale de la Râmnicu Sărat.

”Din cei 12 pacienţi ajunşi la Râmnicu Sărat 4 sunt asimptomatici, iar 8 sunt simptomatici. Aceştia prezintă febră, tuse seacă şi vărsături. Sunt pacienţi cu o simptomatologie mai severă decât cea cu care ne-am confruntat până acum”, a declarat managerul Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, Adrian Danielescu.

Creşterea numărului de cazuri tratate la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat a determinat autorităţile medicale să trimită la unitatea medicală încă un medic infecţionist care să vină în ajutorul singurului medic specialist care lucrează acolo.

”Ca o veste bună, de ieri avem încă un medic infecţionist detaşat la noi de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău. Suntem încrezători că vom trece cu bine peste această problemă”, a precizat Adrian Danielescu.

Potrivit Prefecturii Buzău, din cei 31 de contacţi direcţi ai pacientului de 41 de ani, confirmat la finalul săptămânii trecute, 19 teste au ieşit pozitive, 7 teste au ieşit negative, iar 5 au avut un rezultat incert şi vor fi retestaţi. De asemenea, DSP Buzău efectuează anchete epidemiologice pentru identificare contactelor cazurilor confirmate, plasarea acestora în izolare şi testarea lor pentru coronavirus.

Autorităţile din Buzău au instituit carantină pentru 14 zile în cartierul Poştă în care au fost confirmate 20 de cazuri de coronavirus. Cele aproximativ 2.000 de persoane care locuiesc în cartier vor fi aprovizionate de autorităţile locale cu alimente şi cu produse de strictă necesitate.

Sursa : news.ro

Veste excelentă! A apărut testul ce îți spune dacă ai fost infectat cu noul coronavirus: „Garantat, 100%! Nu există rezu... Șervețele dezinfectante, cât de eficiente sunt în eliminarea microbilor? Greșelile pe care le faci în mod constant îți p...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x