Antena Căutare

Ca la Valea Plopului! Un preot din Teleorman, mamă şi tată pentru 80 de copii. Micuții sărmani au găsit alinare la sluhitorul Domnului

Într-o Românie în care peste jumătate dintre copii trăiesc sub limita sărăciei, un preot din satul Lada, Teleorman, este mamă şi tată pentru 80 de copii.

Într-o Românie în care peste jumătate dintre copii trăiesc sub limita sărăciei, un preot din satul Lada, Teleorman, este mamă şi tată pentru 80 de copii.

Sărăcia, alcoolismul, violenţa domestică, rătăcirea spirituală, regresul profund al educaţiei, peste care s-a suprapus indiferentismul postdecembrist au transformat multe comunităţi săteşti din ţară în adevărate pustiuri.

Într-un asemenea loc - satul Lada, din comuna Tătăreştii de Jos, judeţul Teleorman - tânărul paroh Florin Danu a reuşit să facă din biserică motor al schimbării şi speranţă regenerativă pentru viitorul aşezării.

Micul sat Lada, din comuna Tătărăştii de Jos, judeţul Teleorman, pare a se pierde pe sine pe zi ce trece. Trecutul i s-a neantizat, în timp ce prezentul neputincios s-a legat la ochi refuzând parcă orice privire spre ziua de mâine. În această aşezare din nordul judeţului.

Biserica, prin slujirea şi munca părintelui paroh Florin Dan, şi-a asumat rolul de a ţine satul viu, iar prin cei 80 de copii de care se ocupă preotul, de a-i îndrepta, cu speranţă şi optimism, privirea spre viitor.

Profeţia părintelui Arsenie Boca aproape de înfăptuire: „„Vine un timp, și e foarte aproape, când toți preoții vor...” S... UPDATE: Incendiu la un bloc nou din București! Pompierii au evacuat 40 de persoane...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x