Antena Căutare

Cadoul care îți aduce ghinion pe 8 Martie, dacă îl primești. De ce nu trebuie să-l accepți

De 8 Martie, se celebrează Ziua Internațională a Femeii, iar fiecare dintre noi, fie că e mamă, prietenă, colegă, soră și nu numai, primește un cadou simbolic sau un gest de recunoștință din partea celor dragi.

o femeie care tine in mana un cadou
Cu toate acestea, conform unor superstiții, nu orice cadou este binevenit. Cu alte cuvinte, tradiția spune că este bine să te ferești de un anumit gest pentru a nu avea parte de ghinion sau de suferință. | Profimedia

Cu toate acestea, conform unor superstiții, nu orice cadou este binevenit. Cu alte cuvinte, tradiția spune că este bine să te ferești de un anumit gest pentru a nu avea parte de ghinion sau de suferință.

Citește și: Un șef care s-a plâns că „are prea mulți angajați de 50 de ani cu chelie” a fost dat în judecată de angajat. Ce pedeapsă a primit

Ce fel de cadou trebuie să refuzi de 8 Martie pentru a nu avea parte de ghinion și de tristețe, conform unei superstiții

De Ziua Internațională a Femeii, oamenii obișnuiesc să le facă mici atenții femeilor importante din viața lor, cumpărându-le un cadou, fie că vorbim despre flori, ciocolată, bijuterii sau o excursie.

Pentru cei care nu au inspirație, se pot gândi că banii pot fi cadoul perfect pentru a i-l oferi unei femei importante din viața lor, gândindu-se că are ocazia de a-și cumpăra ceea ce-și dorește. O superstiție de la noi spune însă că nu este bine, de fapt, să dai bani de 8 Martie.

Motivul ar fi acela că aduce ghinion și multă suferință. Așadar, conform tradiției, dacă ești femeie și primești bani cadou, cel mai sigur este să-i refuzi, ca să-ți meargă bine, scrie Avantaje.ro.

În schimb, florile, ca dar, sunt de bun augur pentru că simbolizează venirea primăverii, a renașterii și începuturilor noi.

Citește și: Când începe și cât durează vacanța de primăvară pentru elevi. Anul 2023 este ultimul în care stau acasă de Paște

Cum își celebrează femeile ziua în întreaga lume

În Italia, pe 8 Martie, femeilor li se dau, în mod tradițional, buchete de mimoze, simbolul ales pentru Ziua Femeii din această țară. Pentru că florile sunt galbene, și celelalte cadouri, așa cum sunt prăjiturile sau pastele, pot avea ceva galben, scrie Ef.com.

În România, Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită într-un mod similar cu Ziua Mamei, unde cele dragi primesc felicitări și flori.

Ziua Internațională a Femeii nu este o sărbătoare oficială în Statele Unite ale Americii, deși luna martie este cunoscută pentru că atrage atenția asupra realizărilor făcute de femei de-a lungul istoriei atât trecute, cât și contemporane. Chiar pe 8 Martie, capitalele țărilor găzduiesc mitinguri, conferințe și evenimente de afaceri care stârnesc discuții pe acest subiect.

Pe 8 martie, angajatorii din China sunt încurajați – deși nu sunt obligați – să acorde personalului de sex feminin o jumătate de zi liberă. Cu toate acestea, există și o latură comercială puternic înrădăcinată în ziua de azi, în care bărbații sunt încurajați să cumpere cadouri pentru femeile din viața lor.

Un șef care s-a plâns că „are prea mulți angajați de 50 de ani cu chelie” a fost dat în judecată de angajat. Ce pedeapsă... Ce se întâmplă dacă bărbatul spune la întâlnire că „e mai înalt”. Ar putea ascunde o personalitate de care trebuie să te...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x