Antena Căutare

Calendar Evaluarea Naţională 2019. Cum se va calcula, anul viitor, media de admitere în liceu

Ministerul Educaţiei Naţionale a aprobat calendarul de desfăşurare a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a (EN VIII) în anul şcolar 2018-2019, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de MEN

Ministerul Educaţiei Naţionale a aprobat calendarul de desfăşurare a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a (EN VIII) în anul şcolar 2018-2019, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de MEN.

Astfel, prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naţionale 2019 (limba şi literatura română) va avea loc în 18 iunie, proba scrisă la matematică se va desfăşura în 20 iunie, iar ultima (limba şi literatura maternă - pentru elevii care au studiat această disciplină) este programată în 21 iunie.

Primele rezultate urmează să fie afişate în 25 iunie (până la ora 12.00), procedură urmată de înregistrarea contestaţiilor, în intervalul orar 14.00 - 20.00.

Examenul se va încheia în 29 iunie, cu afişarea rezultatelor finale.

Potrivit MEN, înscrierea absolvenţilor clasei a VIII-a în vederea participării la Evaluarea Naţională se face în perioada 3 - 7 iunie.

Conform ordinului de ministru privind structura anului şcolar 2018-2019, cursurile pentru clasa a VIII-a se vor încheia în 7 iunie.

După afişarea rezultatelor, în perioada 3-7 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţi, vor completa opţiunile din fişele de înscriere pentru admiterea la liceu. Vor parcurge aceeaşi procedură şi absolvenţii clasei a VIII-a care doresc să fie admişi în licee din alt judeţ.

Verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator sunt prevăzute pentru intervalul 4-8 iulie.

Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a este programată în 12 iulie.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor V-VIII, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

A apărut CALENDARUL BAC 2019! Ce a hotărât Ministerul Educaţiei în privinţa probelor scrise... Vestea MOMENTULUI pentru elevi! Când se termină școala, în anul școlar 2018-2019...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x