Antena Căutare

Calendar Evaluarea Națională 2021. Cum se desfășoară examenul pentru absolvenții de gimnaziu

În luna iunie 2021 începe desfășurarea examenului de Evaluare Națională pentru tinerii absolvenți de gimnaziu. Calendarul Evaluării Naționale 2021 a fost publicat de Ministerul Educației.

Clasă cu elevi, purtând măști
Cum arată calendarul pentru Evaluarea Națională 2021 | Shutterstock

Potrivit calendarului publicat în Monitorul Oficial la începutul lunii iunie 2021 au loc înscrierile pentru Evaluarea Națională. Tinerii claselor a opta au avut parte de ultimul clopoțel ca elevi pe gimnaziu pe data de 11 iunie, iar în perioada 22-25 iunie vor avea de-a face cu examenul care le va decide viitorul. La finalul lunii iunie se vor afișa rezultatele examenului de Evaluare Națională 2021, iar cei nemulțumiți de note vor avea la dispoziție 2 zile pentru a depune contestații. Media finală a examenului de evaluare Națională va fi comunicat la începutul lunii iulie.

Când începe Evaluarea Națională 2021. Calendarul complet

În intervalul 07 – 11 iunie 2021 a avut loc înscrierea la examnul de Evaluare Națională, pentru absolvenții a 8 clase.

Pe data de 11 iunie 2021 elevii claselor a VIII-a și-au încheiat cursurile.

Potrivit programului pentru Evaluarea Națională 2021 pe 22 iunie 2021 are loc proba scrisă la Limba și literatura română.

Pe data de 24 iunie 2021 are loc proba scrisă la matematică.

Pe data de 25 iunie 2021 are loc proba scrisă la Limba și literatura maternă

Rezultatele examenului de Evaluare Națională se afișează pe data de 29 iunie 2021, până la orele 14:00. De la orele 16:00 până la 19:00 pe 29 iunie și de la ora 08:00 până la ora 12.00 pe 30 iunie se depun contestațiile.

Soluționarea contestațiilor se reazlizează în intervalul 30 iunie – 4 iulie 2021

Pe 4 iulie 2021 se afișează rezultatele finale, iar elevii vor lua la cunoștință care este media finală a examenului de Evaluare Națonală 2021.

Comunicarea rezultatelor obținute de elevi la examenul de Evaluare Națională 2021 se face anonimizat, în centrele de examen, dar și pe site-ul evaluare.edu.ro.

Evaluare Națională 2021. Ce reguli sanitare trebuie să respecte elevii și cadrele didactice

Ministerul Educației a anunțat ce reguli trebuie să respecte candidații la examenul de Evaluare Națională 2021, în contextul pandemiei de coronavirus.

Totate persoanele aflate în unitățile de învățământ în timpul Evaluării Naționale 2021 trebuie să poarte mască. Comparativ cu anul trecut, înainte de Evaluarea Națională 2021 nu se măsoară temperatura. În sala de examen candidații stau la o distanță de cel puțin 1 metru unii față de alții. Se va asigura dezinfectarea suprafeţelor.

La intrarea în unitățile de învățământ vor fi asigurate materiale şi echipamente de protecţie: covoraşe dezinfectante, măşti, substanţe dezinfectante pentru mâini. Intrările/ieşirile, precum şi sensul de deplasare pe coridoare vor fi semnalizate corespunzător şi dezinfectate în mod regulat.

Cât durează examenul și ce trebuie să aibă elevii la ei în timpul Evaluării Naționale 2021

Timpul pe care îl au la dispoziție elevii pentru redactarea subiectelor este de 2 ore (120 de minute, calculate după ce elevii și-au completat foile de examen cu datele personale). La intrarea în slaă elevii vor avea asupra lor un act de identitate și instrumente de scris, cu pastă sau cerneală albastră, iar desenele se vor realiza cu creion negru și instrumente geometrice.

Elevii nu au voie să intre în sală cu materiale ajutătoare, precum manuale sau caiete și nici cu aparatură tehnologică precum telefoane, tablete, sau calculatoare. De asemena, candidații nu au voie în sala de examen de la Evaluarea Națională 2021 cu ghiozdan, geantă, plasă, sau orice accesoriu de depozitat obiecte.

Probele vor fi monitorizate audio-video.

Cum se face înscrierea la Evaluarea Națională 2021

Elevii care au absolvit gimnaziul anul acesta „sunt înscriși automat de secretariatele unităților de învățământ”, a declarat, pentru Edupedu.ro, Maria Manea secretar de stat în Ministerul Educației. Astfel, aceștia nu trebuie să completeze nicio cerere tip.

De asemenea,în ceea ce-i privește pe candidații care au absolvit gimnaziul în anterioare, înscrierea se face de către secretariatul unității de învățământ pe care aceștia au absolvit-o, pe baza actelor prezentate de elevi.

Precizările vin după ce în spațiul public au apărut informații eronate cum că elevii ar trebui să completeze o cerere tip.

Calendar admitere liceu 2021

După examenul de Evaluarea Națională, absolvenții claselor gimnaziale vor avea parte de alte clipe de emoție, din cauza admiterii la liceu.

În intervalul 8-14 iulie 2021 absolvenții clasei a VIII-a completează opțiunile în fișele de înscriere, împreună cu părinții și asistați de diriginți

Pe 16 iulie 2021 va avea loc repartizarea computerizată la liceu a absolvenților clasei a VIII-a și comunicarea rezultatelor. În aceeași zi va avea loc afișarea în școlile gimnaziale a listei cu locurile neocupate în liceele de stat din județ

Pe 17-20 iulie 2021 viitorii liceeni vor depune dosarele de înscriere la școlile la care au fost repartizați.

Citește și: Simulare Evaluare națională și Bacalaureat 2021. Ministerul Educației a stabilit când vor avea loc cele două examene

Cum se calculează media de admitere folosită la admiterea la liceu 2021

Media de admitere la liceu se calculează pe baza mediei ponderate între Evaluarea Națională și Media Generală a anilor de gimnaziu. Media de la examenul de Evaluarea Națională contează în procent de 80%, iar Media Generală de absolvire a claselor V-VIII are o pondere de 20%.

Citește și: De ce se înmulțesc cazurile de îmbolnăvire cu Covid-19 în rândurile elevilor și adolescenților. Cum poate fi evitată infectarea

Calculul mediei de admitere la liceu se face astfel:

MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN, unde

MA = media de admitere

ABS = media generală de absolvire a claselor V-VIII

EN = media generală obținută la Evaluarea Națională

Ce spun experții despre valul 3 al pandemiei de coronavirus în România. Cum putem evita reinstituirea stării de urgență... Program Evaluare Națională 2021. Când se vor desfășura probele și care sunt regulile impuse...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x