Antena Căutare

Calendar ortodox. Ce TREBUIE să faci astăzi, ca să ai sănătate tot anul

Calendar ortodox. Astazi, 26 ianuarie, este o zi de mare sărbatoare pentru credincioși. 

Calendar ortodox. Astăzi, 26 ianuarie, este o zi de mare sărbătoare pentru credincioși.

Sfinții Cuvioși Xenofont, Maria, Arcadie și Ioan sunt prăznuiți, motiv pentru care trebuie să ții cont de o serie de rânduieli, pentru a avea sănătate, liniște și bucurie tot anul.

Cine au fost Sfântul Xenofont și soția sa, Maria

Sfântul Xenofont era un om bogat din Constantinopol. După ce şi-a trimis pe cei doi fii săi la studii, în Beirut, a aflat că s-a nimicit corabia în care aceștia călătoreau. I-a găsit însă la Ierusalim, îmbrăcaţi în haine monahale. Atunci, el și soția sa, Maria, s-au călugărit.

Calendar ortodox. În această zi sfântă, toţi creştinii trebuie să urmeze anumite reguli pentru sănătate şi linişte. Trebuie să le închinăm o rugăciune și, fiind vineri, zi de post, este bine să postim. Este de bun augur să dăm şi ceva de pomană pentru sufletele celor care sunt plecaţi pe cealaltă lume. Liniştea şi bucuria trebuie să ne conducă în această zi, iar sănătatea și fericirea să nu ne părăsească tot anul.

O nouă metodă de furt! Cere avans pentru mobilă la comandă, însă marfă nu mai este livrată niciodată... Semnificații istorice, 26 ianuarie. Ziua de naștere a lui Nicolae Ceaușescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x