Antena Căutare

Calendar ortodox. Tot cetrebuie să știi despre moaștele Sfintei Parascheva de la Iași

Calendar ortodox 2018. Moastele Sfintei Parascheva de la Iasi. Tot ce trebuie sa stii despre moastele Sfitei Parascheva de la Iasi. In calendarul ortodox, Sf Parascheva de la Iasi este sarbaorita de catre credinciosi pe data de 14 octombrie, sarbatoare ortodoxa cu data fixa.

Calendar ortodox 2018. Moaștele Sfintei Parascheva de la Iași. Tot ce trebuie să știi despre moaștele Sfitei Parascheva de la Iași. În calendarul ortodox, Sf Parascheva de la Iași este sărbătorită de către credincioși pe data de 14 octombrie, sărbătoare ortodoxă cu dată fixă.

Sfânta Parascheva este sărbătorită pe 14 octombrie. S-a născut la începutul secolului al XI-lea, în satul Epivat, nu departe de Constantinopol, din părinți bogați și binecredinciosi. La vârstă de zece ani, auzind în biserica cuvintele: "Oricine voiește să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea să și să-Mi urmeze Mie" (Marcu 8, 34), răspunde imediat strigătului dumnezeiesc:își schimbă hainele cu îmbrăcămintea unui cerșetor”.

Calendar ortodox. Moaștele Sfintei Parascheva de 377 de ani la Iași

Anul acesta, pe 13 iunie, s-au împlinit 377 de ani de la aducerea moaștelor Sfintei Parascheva la Iași. Moment marcat de Arhiepiscopie prin mai multe manifestări religioase.

Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva se află în Catedrala Mitropolitană din Iași. Epivata este numele localității unde s-a născut Sfânta Cuvioasă Parascheva. Deși, într-o lucrarea apărută la Moscova, în anul 1861, unii cercetători susțîn că localitatea Epivat este de fapt numele vechii localități "Drastor", din Dobrogea, acest lucru nu poate fi întărit încă pe nici o mărturie istorică autentică.

Aflată pe malul nordic al Marii Marmara, la aproximativ 50 de kilometri distanță de Constantinopol, lângă vechea Kallicrateia, în fosta Tracie, pe actualul teritoriu al Turciei, localitatea Epivata se numește astăzi "Boiados" sau "Selim-Pasă". La rândul ei, localitatea Kallicrateia se numește astăzi "Mir Marsinan". Ambele localități amintite se află așezate pe țărmul Golfului Athira (Buyuk Cekmece).

  • Vezi AICI programul și tot ce trebuie să știi despre Pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva de la Iași 2018.

Sursa: crestinortodox.ro

Salarii cu 15% mai mari pentru anumiți bugetari! Cine va beneficia de sporuri... A fost torționarul Alexandru Vișinescu BĂTUT în penitenciar? Avem declarațiile oficiale ale Administraţiei Naţionale a P...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x