Antena Căutare

Campania nationala de vaccinare antigripala demareaza in aceasta saptamana

Campania anuala de vaccinare antigripala gratuita a Ministerului Sanatatii incepe in aceasta saptamana, la nivel national.

Ministerul Sanatatii a achizitionat 1 milion doze de vaccin gripal pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de imbolnavire. Distribuirea acestora se realizeaza in aceste zile.

"Repartitia dozelor de vaccin catre directiile de sanatate publica se face in doua etape. In prima etapa am pus la dispozitia directiilor de sanatate publica un numar de 500.000 de doze pe care acestea le livreaza cabinetelor medicilor de familie si unitatilor sanitare pentru inceperea imunizarilor. Restul dozelor de vaccin vor fi distribuite pana la sfarsitul acestei luni pentru continuarea vaccinarii. Ministerul Sanatatii a alocat pentru campania de imunizare din sezonul 2012-2013 un buget similar cu cel de anul trecut, respectiv 11 milioane de lei", au declarat specialistii de sanatate publica din cadrul Ministerului Sanatatii.

In cadrul campaniei de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical, precum si gravide, conform recomandarilor OMS si ECDC.

Ca in fiecare an, campania Ministerului Sanatatii se va derula prin cabinetele medicilor de familie si in unitati sanitare cu paturi.

Ministerul Sanatatii recomanda populatiei ca, in aceasta perioada cu fluctuatii frecvente de temperatura, sa asculte sfatul medicilor, sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor.

Conform datelor raportate de catre Centrul National de Supraveghere a Bolilor Transmisibile, in saptamana 05 - 11 noiembrie 2012, numarul total cazuri de infectii respiratorii este de 77.275, cu 1,6% mai mare fata de saptamana trecuta.

In Romania, activitatea virozelor respiratorii este de intensitate joasa, fara raspandire geografica, fara tendinta de crestere semnificativa.

Alimentarea cu energie electrica se intrerupe in Bucuresti si judetul Ilfov... Un medic de familie din Ialomita le cere pacientilor o taxa de stres...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x