Live acumObservator 23
Prime Time 20:30Raman cu tine

Toate calculele, date peste cap! Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19 în România?! Ce crede minstrul Sănătății despre noua ipoteză

Primul caz de COVID-19 depistat oficial, în România, a fost la data de 26 februarie, înă o nouă teorie dă toate calculele autorităților peste cap.

Toate calculele, date peste cap! Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19 în România?! Ce crede minstrul Sănătății despre noua ipoteză

O ipoteză lansată în spațiul public de un șef de laborator din Suceava schimbă tot ce se știa despre apariția și evoluția COVID-19 în România. Potrivit acestuia, noul coronavirus ar fi ajuns la noi în țară încă din luna ianuarie.

Întrebat despre această posibilitate, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că nu există nicio certitudine că noul coronavirus s-ar fi aflat în România încă din lunile ianuarie, februarie.

„Sunt discutii. Deocamdată nu avem certitudinea că ar fi existat de atunci”, potrivit Mediafax.

Restricții sau relaxare? Ce se va întâmpla de la 1 iulie? Nelu Tătaru, anunț îngrijorător: „Este alarmant! Putem ajunge la o transmitere accelerată”

Restricții sau relaxare de la 1 iulie?

Nelu Tătaru a explicat că relaxarea fără respectarea măsurilor minime de siguranţă se vede acum în numărul prea mare de infectări înregistrate în ultimele zile în ţara noastră.

România a devenit al treilea stat din Uniunea Europeană cu cea mai mare creştere de cazuri şi riscăm să trecem pe lista roşie a mai multor state din Europa.

„Am trecut de acel 200 care era un barometru pentru terapia intensivă. Am avut transferuri de pacienți din terapiile intensive sau la nivelul terapiilor intensive care nu mai aveau locuri către alte spitale.

Este alarmant și ar trebui să fie alarmant pentru toată lumea, nu numai pentru noi cei care luăm anumite precauții sau măsuri.

Suntem într-un moment în care, dacă nu ne revenim, atât ca atitudine, cât și ca îndemnuri, putem ajunge la o transmitere accentuată, chiar accelerată. Dacă acest număr crește, ne gândim ca aceste relaxări să fie amânate”, a spus Nelu Tătaru.

Declarația pe proprie răspundere a devenit „declarație epidemiologică”. Unde suntem obligați să o prezentăm

Coronavirus în România. Ce s-a întâmplat în ultimele 24 de ore

269 de noi cazuri de coronavirus au fost depistate în România în ultimele 24 de ore. Autoritățile anuntă doar 4.779 de teste prelucrate, o scădere semnificativă. Bilanțul total al infectărilor ajunge la 26.582, în timp ce numărul deceselor a urcat la 1.634, cu 22 noi raportate.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro