Antena Căutare

Când trebuie înlocuite lenjeria și pernele din locuință și ce alte lucruri trebuie aruncate des

Lenjeria de pat se numără printre lucrurile cele mai folosite din locuință, motiv pentru care trebuie spălată regulat, o dată pe săptămână. În plus, aceasta trebuie înlocuită cu una nouă cel puțin o dată la doi ani.

Când trebuie înlocuite lenjeria și pernele din locuință și ce alte lucruri trebuie aruncate des
Pernele și lenjeria trebuie schimbate, respectiv înlocuite constant în casă | Shutterstock

Potrivit Fanatik, există un set de reguli de care trebuie să ținem cont atunci când vine vorba de curațarea și de igienizarea casei.

Chiar dacă nu luăm în calcul anumite detalii, ele fac diferența și duc către o sănătate mai bună sau mai precară, din cauza spațiului de locuit.

Când schimbăm pernele și când înlocuim lenjeria de pat cu una nouă

Lenjeria de pat este una dintre elementele cele mai uzate dintr-o locuință. Peste noapte, chiar dacă facem duș înainte de somn, corpul tot transpiră peste noapte iar mirosurile se impregnează în materialele textile, fie ele pijamale, sau, în funcție de gradul de transpirație nocturnă, în lenjerie.

Citește și:O femeie a cumpărat o casă și s-a apucat să dea cu aspiratorul când a descoperit o ușă „secretă” în podea, sub covor. Ce a găsit

De aceea este impetuos necesar ca lenjeria de pat să fie schimbată, cel târziu, o dată pe săptămână.

Totodată, mai ales în cazul uzurii în exces, lenjeria de pat trebuie să fie folosită timp de maximum doi ani.

Salteaua de pat este utilizatăîn fiecare noapte și chiar dacă unele au garanție de până la 50 de ani, indicat ar fi să fie schimbată undeva după 8 ani, mai arată sursa citată.

Citește și:De ce pernele se îngălbenesc. Explicația specialiștilor și cum să îndepărtăm petele

Deasemenea, covorul de baie trebuie spălat o dată pe săptămână pentru a se menține mereu curat și înlocuit o dată la un an sau doi ani, în funcție de calitatea sa și modul de menținere.

Peria de toaletă este un obiect ce prinde repede bacterii și se uzează cu ușurință, așa că ar trebui înlocuită la maximum șase luni, iar perdeaua de duș, schimbataă la 3-4 luni.

Pernele de decor e bine să nu fie păstrate în locuință mai mult de 10 ani, ba chiar pot fi aruncate și înainte de această perioadă. Mai exact, poate fi schimbate după numai 5 ani, deși au huse detașabile care se spală des.

În plus, cuverturile, precum și canapele, se schimbă cam la un interval cuprins între 8 și 15 ani, potrivit sursei menționată.

Rezultate Loto 25 septembrie 2022. Numerele câștigătoare de duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc P... (P) Noblivio - solutia ta pentru cadouri memorabile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x