Antena Căutare

Când vine marele cutremur în România! Raed Arafat, anunț de ultimă oră: „Este posibil să solicităm și ajutor internațional”

Recent, Turcia a fost zguduită de un cutremur puternic de 6,8 grade pe scara Richter, iar autoritățile au anunțat că există numeroase pierderi omenești și materiale. Întrebat în ce măsură România este pregătită de un seism puternic, Raed Arafat a oferit explicații despre situația țării noastre.

Când vine marele cutremur în România! Raed Arafat, anunț de ultimă oră: „Este posibil să solicităm și ajutor internațional” Galerie
Cât de pregătită este România pentru marele cutremur?

Au trecut 43 de ani de la cutremurul din 1977, care a marcat în mod tragic istoria țării. Apare, în mod firesc, întrebarea cu privire la riscurile ca un nou cutremur de peste 6 grade Richter să zguduie țara. Contactat telefonic, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI, a dezvăluit informații despre situația României.

În ce măsură țara noastră este pregătită pentru un cutremur mare?

„Noi avem pregătirile noastre. Este posibil să solicităm și ajutor internațional. Oricum, suntem mai bine pregătiți decât acum doi-trei ani. Dotarea este mult mai multă, pregătirea este mai multă. Deci, suntem pregătiți până la o limită, depinde de impactul cutremurului.

Când vine marele cutremur în România! Raed Arafat, anunț de ultimă oră: „Este posibil să solicităm și ajutor internațional”

Cât de pregătită este România pentru marele cutremur?

Când vine marele cutremur în România

Putem să gestionăm singuri sau poate să apelăm la Protecția Civilă Europeană, să-i chemăm și pe alții să ne sprijine în intervenție, cum s-a întâmplat în Albania, când ne-au chemat ei pe noi”, a declarat Raed Arafat.

„Încă o dată, e foarte greu de zis, pentru că depinde de distrugerea care o cauzează cutremurul. Suntem mai pregătiți ca înainte, dar niciodată nu putem să zicem că suntem 100% pregătiți pentru orice. Dacă cutremurul la care faceți referire lovea în Istanbul, poate că efectele erau altele”, a mai precizat doctorul Arafat, pentru cei de la bugetul.ro.

CÂND VINE MARELE CUTREMUR ÎN ROMÂNIA

Potrivit unor date statistice, seismologul Gheorghe Mărmureanu susţine că nu ne putem aştepta la un cutremur mare în România până în 2040.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Oportunitate mare pentru sudenții români! Li se dau locuri de muncă bine plătite în străinătate. Care sunt condițiile... Incident revoltător în București: Acest șoferul chemat prin aplicație a agresat o clientă. Aceasta a fost scoasă cu forț...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x