Antena Căutare

Capcane pentru hoti: camerele de supraveghere isi fac toti banii!

Suntem in tara lui Breaking News, unde stirile apar in timp ce se intampla! In fiecare zi, banda galbena din televizoare anunta ca s-a mai depistat un hot, surprins in fapt de camerele de supraveghere. Totul este monitorizat video, dar asta nu-i descurajeaza pe infractori. Unii chiar zambesc la camera iar altii au invatat sa-si ascunda fata. Chiar si asa, ajung dupa gratii pentru ca nu exista infractiune perfecta, spun specialistii

Se intampla pe 4 ianuarie, in mijlocul Capitalei, in zona Unirii. O tanara de 22 de ani a avut indrazneala sa-l alerge pe cel care i-a smuls telefonul de la ureche. “Nu puteam sa concep ca cineva mi-a furat ceva ce-i al meu. Am fugit dupa el, in momentul ala n-aveam pic de frica. Am alergat de mi-au sarit plamanii si a fost o decizie buna pentru ca, astfel, l-am dus pe o strada unde erau camerele si a fost prins”, povesteste Irina.

Telefonul a fost recuperat de politisti in cinci zile. Fusese vandut de patru ori iar suspectul numarul unu si complicele sau au fost prinsi de oamenii legii in opt zile. “Cu ajutorul camerelor am reusit sa vedem exact care sunt trasaturile suspectului, am reusit sa-l identificam si sa-l prindem”, a precizat inspectorul principal Alexandru Niculae, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei.

In Bucuresti, sunt mii de camere de supraveghere, la banci, in magazine, in scari de bloc, pe cladiri, la intrarile institutiilor, in mijloacele de transport in comun, la metrou, in gari, pe aeroport… peste tot. Orice actiune facuta in raza lor este stocata cel putin 30 de zile. Iar daca miscarea este una de natura penala, minutele inregistrate ajung proba intr-un dosar penal. “Camerele video sunt facute ca sa obtii un detaliu despre autor, despre locul unde s-a deplasat autorul sau victima”, a declarat colonelul Emil Costache.

Mai toate jafurile ajung Breaking News, mai ales cele de la banci, pentru ca sunt surprinse de camerele de supraveghere. Lasa publicul cu gura cascata atunci cand in cadru apare un individ mascat care flutura un pistol sau un cutit de vanatoare. Mai noi, hotii s-au specializat si isi acopera fetele cu cagule. Chiar si asa, imaginile sunt analizate secunda cu secunda.

S-a dat startul sezonului de reduceri, dar preturile nu vor mai fi reduse... Un procuror baut de la ICCJ a facut accident rutier. Omul legii este acum urmarit penal...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x