Antena Căutare

Capcanele imobiliarelor: apartamentele vechi sunt mai ieftine, dar au si multe probleme

Apartamentele din blocurile vechi raman preferatele romanilor. Sunt mai ieftine, dar nu va culcati pe o ureche, au si foarte multe probleme. De la amplasarea locuintei pana la ultimul robinet, orice detaliu va poate costa ulterior o avere

Chiar daca unele apartamanete au fost recent renovate, instalatiile termice au ramas aceleasi de cand s-a construit blocul, adica din anii ‘70. E drept, parchetul nou, usile si geamurile de termopan reprezinta o bila alba. Cert este ca pretul unui apartament variaza mai ales in functie de vechimea blocului. Cu cat este mai vechi, cu atat este mai ieftin. “Blocurile construite dupa 1977 si pana in 1985 sunt cu 10.000 mai scumpe”, considera Liviu Andrei, consultant imobiliar.

In plus, apropierea de o statie de metrou poate adauga 4.000 de euro la valoarea unui imobil. Inainte sa intrati in apartamentul pe care vreti sa il cumparati, verificati daca exista locatari care au restante la intretinere si daca scara blocului este curata. Pana la urma, prima impresie e cea mai importanta.

In cazul blocurilor noi, lucrurile sunt, la prima vedere mai simple pentru ca nu aveti grija instalatiei electrice sau a tevilor. Dar este foarte important sa aveti incredere in firma care a construit cladirea. “Trebuie sa verificam dezvoltatorul. A construit, n-a construit, are, nu are experienta. In al doilea rand, ne uitam la structura blocului dupa care trecem la interior - are sau nu are spatii moarte, la finisajele de calitate”, a mentionat consultantul imobiliar Ovidiu Croitoru.

Un apartament nou are de obicei centrala proprie, parchet laminat, gresie si faianta in baie si bucatarie si, uneori, instalatia de aer conditionat deja montata. Verificati starea lor pentru ca multe apartamente sunt nevandute de ani buni si unele s-au degradat de cand au fost construite.

Nu mai sunt bani de salarii: 12.000 de mineri trimisi, fortat, in concediu de odihna. In plus, conducerea companiei vrea... Turisti evacuati cu ajutorul jandarmilor, la Padina...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x