Live acumiUmor
Prime Time 20:00iUmor

Anunț bombă despre cazul Caracal! Ce s-a descoperit în butoiul lui Gheorghe Dincă

Ies la iveală noi detalii curemurătoare despre Alexandra Măceșanu, tânăra ucisă de către Gheorghe Dincă, criminalul de la Caracal. Ce au declarat specialiștii despre ADN-ul victimei?

Ce s-a descoperit în butoiul lui Gheorghe Dincă

Într-un interviu acordat recent, geneticianul Ligia Bărbării din cadrul Institutului Național de Medicină Legală (INML) a dezvăluit mai multe informații despre oasele găsite în butoiul lui Gheorghe Dincă, criminalul de la Caracal. Procedura de obținere și de analizare a materialului ADN a durat în jur de șase zile. Rezultatele au arătat faptul că, în proporție de 99,93%, acele oase aparțin tinerei Alexandra Măceșanu.

„Erau foarte degradate (oasele găsite în butoiul din curtea lui Gheorghe Dincă, n.r.) fiindcă fuseseră supuse la o combustie înaltă. Asta nu ne-a împiedicat. Se curăță, se șlefuiesc, se decontaminează și apoi osul se transformă în pulbere. Ca să îl transformi se numește criomăcinare procesul. După ce înlăturăm sărurile, bineînțeles că ce rămâne e ca o masă gelatinoasă din care extragem material genetic.

Anunț bombă despre cazul Caracal! Ce s-a descoperit în butoiul lui Gheorghe Dincă

Gheorghe Dincă, criminalul de la Caracal

ADN-ul, pentru cei care nu știu, e într-o soluție în care nu se vede nimic, e o soluție în care ADN-ul se dizolvă în apă și acea soluție o analizăm. E o dozare și determinare calitativă în care vedem dacă e ADN uman și e o determinare și cantitativă. Era o cantitate foarte mică de ADN, dar am obținut ADN uman în cazul Alexandrei și a fost semnalul că trebuie să mergem mai departe", a declarat, la Marius Tucă Show, geneticianul Ligia Bărbării de la INML.

Mai mult decât atât, un alt specialist care s-a implicat în anchetă a dezvăluit că fragmentele de dinți găsite în butoi aparțineau tot Alexandrei Măceșanu. Mai mult decât atât, ancheta a scos la iveală că în butoi nu s-a găsit un număr de dinți ce ar fi putut ridica suspiciunea că a mai existat o victimă arsă în respectivul loc.

Declarațiile de mai sus reprezintă o adevărată lovitură pentru Alexandru Cumpănașu și pentru familia tinerei Alexandra Măceșanu. Părinții tinerei au refuzat în repetate rânduri să ridice certificatul de deces al fetei, pe motiv că nu poate fi declarat decesul din moment ce nu există un cadavru.

Recomandari