Antena Căutare

Cotaţia petrolului scade, carburanţii din România - printre cei mai scumpi din UE

Chiar dacă prețul petrolului este în continuă scădere și a ajuns chiar la minimul ultimilor 12 ani, în România, benzina este scumpă, spun șoferii.

Chiar dacă prețul petrolului este în continuă scădere și a ajuns chiar la minimul ultimilor 12 ani, în România, benzina este scumpă, spun șoferii.

În timp ce media preţului fără taxe al benzinei în UE era săptămâna trecută de 0,413 euro/ litru, în România era de 0,463 euro/litru
Media preţurilor fără taxe în UE la motorină era 0,398 euro/litru, iar în România ajungea la 0,441 euro/litru
Un baril de petrol a costat, în ultimele zile, sub 28 de dolari, ceea ce a făcut ca oriunde în lume, preţurile la carburanţi să fie reduse. Şi în România au tot scăzut, însă doar atât cât să ajungă să fie printre cele mai mari din Uniunea Europeană.
Potrivit unei monitorizări realizate săptămânal de Comisia Europeană (Weekly Oil Bulletin) şi citate de hotnews.ro, săptămâna trecută, România se afla în topul ţărilor cu cel mai mare preţ fără taxe la carburanţi, situându-se mult peste media UE. În cazul benzinei, doar şase state comercializau benzină mai scumpă decât în România. În timp ce media preţului fără taxe al benzinei era de 0,413 euro/ litru, în România era de 0,463 euro/litru. Alte 21 de state înregistrau preţuri mult mai mici, unele dintre ele nefiind producătoare de petrol ca România. De exemplu în Austria, ţară dependentă de importurile de petrol şi în care se află OMV, acţionarul Petrom, preţul era de 0,413 euro/litru. Preţuri mai mici sunt şi în Belgia, Croaţia, Cehia, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Olanda, Polonia, Slovacia, Slovenia, Suedia şi Marea Britanie.

Şi în cazul motorinei, situaţia este aceeaşi. Media preţurilor fără taxe în UE la motorină era 0,398 euro/litru, iar în România ajungea la 0,441 euro/litru. Doar în opt state, preţul fără taxe al motorinei îl depăşea pe cel din România.

Adevărul despre operele de artă ale lui Vadim Tudor! Cât costă obiectele de valoare deținute de tribun... Vești proaste pentru români! Preţul alimentelor ar putea exploda în primăvară! Iată care este motivul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x